Много вкусна вечеря за моментите, когато не ви хрумва какво да сготвите. В основата й са обичаните от всички картофи, а приготвянето й няма да ви отнеме повече от час (с печенето).
Шарени картофени рулца
Продукти:
- 800 г (3-5) картофа
- 100 г моркови или ситно нарязана червена чушка
- 1 малка глава лук
- 1 връзка магданоз
- 2 супени лъжици брашно 40 г
- 3 яйца
- 1 чаена лъжичка сол, подправки на вкус
- малко олио
За плънката:
- чушки (3 червени и 2 зелени)
- 2 скилидки чесън
- 1 домат (по желание)
- 1 парче бяло пилешко месо 200 г
- 1 малка глава лук
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена лъжичка чили/чубрица
- 100 г настъргано сирене (по желание)
Приготвяне:
Настържете картофите и ги оставете да престоят в студена вода за няколко минути, след което ги отцедете. Добавете яйцата, настъргания морков, ситно нарязания лук и магданоз, брашното и солта, след което разбъркайте.
Разпределете сместа върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и печете 25-30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставете кората да се охлади, след което отстранете хартията.
Запържете ситно нарязания лук в малко олио, след което добавете месото, нарязано на малки кубчета. Когато промени цвета си, добавете ситно нарязания пипер и подправете. Добавете малко вода, ако е необходимо, и оставете да къкри под капак.
Когато омекне, добавете сиренето и ситно нарязания домат.
Обърнете изпечената зеленчукова кора и я нарежете на 6 парчета. Можете да напълните всяко парче и да го навиете на руло или да съедините две парчета заедно и да ги напълните.
Снимка: YouTube
Поръсете отгоре с малко настърган кашкавал и ги върнете във фурната да се пекат още 15 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube