Ако не спите от 23 до 1 часа, ето от какво ще страдате-Натрупва с времето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ако не спите от 23 до 1 часа, ето от какво ще страдате-Натрупва с времето!
4626
Ако не спите от 23 до 1 часа, ето от какво ще страдате-Натрупва с времето!

Сънят е необходим на човека както водата и храната. Вероятно сте забелязали, че когато спите зле или малко, не само сте уморени, но и разсеяни. Също така зле изглежда кожата ви и цялостния тонус на тялото. Но това се случва дори когато спите 6-8 часа на ден. Това е така, защото определено време за сън на възрастен е отговорно за определени функции на тялото, както и за психологичното състояние. Това се дължи на движението на планетите и слънчевата активност. Например, умът ви почива от 9 до 11 часа.

Ще ви кажем какви са последствията от нарушението на дневния режим, а също и когато трябва да спите, така че тялото да почива .

Фази на човешкия сън по време

 

От 21 ч. До 11 ч.

В този период от време умът почива. Следователно, ако не заспите например в 22 ч., Тогава вашите умствени способности и интелигентност постепенно ще спадат. Когато силата на ума намалява, човек не може да разбере какво да прави добре и какво е лошо. Става трудно да се отървете от лошите навици.

С намаляване на силата на ума, тревожността и влошаване на паметта започва психичната нестабилност.

Първите признаци на липса на релаксация на ума - намаляване на концентрацията или прекомерното напрежение на ума, укрепване на лошите навици, намаляване на волята и увеличаване на конфликтите, стремеж към храна и алкохол. Важно е да се разбере, че от еднократна липса на сън нищо няма да се случи. Но ако редовно си лягате късно, през годините ще има кумулативен ефект.

От 23 ч.

До 1 ч.

Сън през този период от време спомага за натрупване на жизненост и отпускане на мускулите и нервната система. Последиците от липсата на сън са слабостта, песимизмът, летаргията, загубата на апетит, тежестта в тялото, умствената и физическата слабост. Ако продължите да нарушавате режима на деня, може да има последствия под формата на тежки промени във функционирането на нервната система, както и във вътрешните органи.

От 1 през нощта до 3 часа сутринта

Ако не спите през този период от време, емоционалната сфера на човека страда. Непосредствени последствия - прекомерна раздразнителност, агресивност, антагонизъм, истерия. По-късно човек развива маниакално-депресивна психоза, когато той може да се смее, а след това изведнъж да плаче или просто да стане тъжен.

Постепенно намалява остротата на възприемането на света чрез слух, допир, зрение, мирис и активност на вкусовите рецептори.

Важно е да се разбере, че природата е трудно да се заблуди. Човек е дневно създание. Този, който не иска да бъде приятел с времето, животът ни поставя в такава рамка, че не можем да спим: нощна работа, безсъние, пречат на телевизията зад стената или на други хора ... Това е наказание за неуважително отношение към времето.

 

Правилният режим на деня, който включва здравословна диета и активност, почивка и умствена работа, позволява на тялото да поддържа правилния биоритъм .

Също така по-рано казахме как бързо да заспим .

Кажете ни в коментарите, ако се придържате към моделите на съня и забележите негативните ефекти от редовната липса на сън. А също така споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft