Ако откриете петна като от белина на бельото си, по-добре е да знаете какво означава това:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Ако откриете петна като от белина на бельото си, по-добре е да знаете какво означава това:
46032
Ако откриете петна като от белина на бельото си, по-добре е да знаете какво означава това:

Когато имаме нужда от определена информация, първото нещо, към което се обръщаме е интернет. За разлика от преди много години, когато хората отиваха направо в библиотеката, за да търсят знания, сега това знание е само на един клик разстояние.

Наскоро беше публикуван въпрос с нетърпение да разбере защо по бельото им понякога има петна от белина.

Е, оказа се, че много дами искат да знаят отговора на въпроса, осъзнавайки, че не са сами и че много други са се сблъскали с този „проблем“.

Както винаги, мнозина побързаха да дадат отговори. Оказа се, че естествените нива на рН на вагината наистина произвеждат тези избелващи петна.

Според експерти това не е причина за безпокойство. Напротив, това е индикатор, че вашите нива на pH, които показват колко кисела или алкална е дадена течност или вещество, са нормални.

Сега, когато всички са наясно, че е напълно нормално да се открият по-светли петна по женското бельо поради киселинния характер на вагината, с pH диапазон от 3,8-4,5. Време е да изоставим идеята, че това е резултат от лоша хигиена. Всъщност здравата вагина е тази, която може да избели тъканта, каза д-р Ванеса МакКей, акушер гинеколог.

Тя обясни, че вагината има естествена секреторна система, която й позволява да се почиства. Тя е защитен от добрите бактерии, които съдържа.

Националните здравни институти посочват, че pH на вагината обикновено варира от 3,8 до 5,0, което означава, че е по-скоро киселинно в сравнение с нормално неутралното pH ниво от 7.

„Нарушаването на естествения баланс може да доведе до инфекции, но е напълно нормално и здравословно жените да имат бистър или бял секрет от вагината си“, добави д-р Маккей.

Ако сте били сред тези, които се чудят каква е причината за тези петна, сега можете да сте спокойни.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft