Ако хъркате, сте изложени на тройно по-висок риск от смърт при заразяване с COVID-19:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ако хъркате, сте изложени на тройно по-висок риск от смърт при заразяване с COVID-19:
1090
Източник: dariknews.bg
Ако хъркате, сте изложени на тройно по-висок риск от смърт при заразяване с COVID-19:

Учените продължават да ни изненадват с нови и нови открития във връзка с новия коронавирус . Докато въпросът за връзката между пушенето и по-високия риск от зараза с COVID-19 все още е спорна, то се потвърди, че хъркащите хора са изложени на тройно по-висока опасност от смърт при заболяване от Ковид .

Това установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Учени от университета в Уорик са анализирали 18 медицински изследвания на връзката между коронавируса и обструктивната сънна апнея. Пациентите, страдащи от увреждането, което предизвиква хъркане и задавяне, когато мускулите на гърлото временно са отпуснати и блокират дихателните пътища по време на сън, са изложени на значително по-голям риск при Ковид-19.

Около 1,5 милиона души страдат от сънна апнея в Обединеното кралство. Около 85 процента от случаите остават недиагностицирани. В САЩ страдащите от това заболяване наброяват 22 милиона.

Екипът на д-р-р Мишел Милър изтъква, че обструктивната сънна апнея е свързана и с други заболявания, като затлъстяването, което също е рисков фактор за смъртност при Ковид-19. Милър предупреждава хората с апнея да са особено предпазливи, за да не бъдат заразени от новия коронавирус. Те трябва особено стриктно да спазват социална дистанция, да носят предпазни маски и незабавно да се подложат на тестове при първи симптоми на Ковид-19.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft