Ако ще се омъжвате през 2017-та, вижте за какво трябва да внимавате

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Сватби
Ако ще се омъжвате през 2017-та, вижте за какво трябва да внимавате
3010
Ако ще се омъжвате през 2017-та, вижте за какво трябва да внимавате

Изборът на дата на сватбата е първото и може би най-важно решение, което младоженците трябва да вземат (след това да се оженят, разбира се). От датата зависи всичко следващо – според това кой месец е събитието, се решава с какви цветя ще е украсата, изнесена или класическа ще е церемонията, роклята с палтенце ли ще е, или без, фотосесията къде ще е, какво ще е менюто.

Ако ви предстои да минете под венчило през 2017 г., следващите редове са специално за вас, пише "24 часа".

Според църквата 

Ако искате да имате и църковен брак , трябва да се съобразите с правилото, че по време на пости, в съботни дни и на задушници не се провеждат венчавки. Това доста ограничава избора, тъй като чисто логистично е най-удобно сватбеният ден да е съботен заради това, че неделя е почивна и гостите ще могат по-спокойно да се отпуснат, а партито да продължи дълго. Ето и в кои конкретни периоди са забранени църковните бракове.

По време на Великденски пости от 27 февруари до 16 април 2017 г.

В трите дни на Великден също не може да се венчаете.

По време на Богородичните пости от 1 август до 14 август,

Петровите пости от 16 юни до 29 юни

Коледните пости - от 15 ноември до 25 декември.

И през Господските и Богородичните празници също са забранени венчаванията.

Тези празници са: Кръстовден на 14 септември, Рождество Христово на 25 декември, Богоявление на 6 януари, Сретение Господне на 2 февруари, Свето Благовещение на 25 март, Цветница на 9 април, Възнесение на 25 май, Петдесетница на 4 юни, Преображение на 6 август, Успение Богородично на 15 август, Рождество Богородично на 8 септември, Въведение Богородично на 21 ноември. Църковен брак не се разрешава и на 29 август, когато е Отсичане главата на Йоан Кръстител. Задушниците винаги са в събота. През 2017 година са на 18 февруари - Месопустна задушница, на 3 юни - Черешова, на 4 ноември - Архангелова задушница.

Според астрологията 

От астрологична гледна точка е много индивидуална прогнозата кога да е сватбеният ви ден. Има обаче универсални забрани, които важат почти за всички. По време на ретроградното движение на Меркурий (планетата на договорите, узаконяването, подписването на споразумения) не се сключват бракове. Освен за хора, които са родени по време на такава ретроградност. Също така времето на обратното движение (ретроградието) на Венера (планетата на любовта) също не е добър период за сватби. Ако вярвате в астрологията и се съобразявате с тези правила, ето кои периоди да избягвате при планиране на сватба:

Ретрограден Меркурий 
Меркурий е ретрограден по три пъти в годината за по 20-ина дни. През 2017 г това са: 10.04. - 3.05. 13.08. - 5.09. 3.12.- 23.12.

Ретроградна Венера 
Ретроградието на Венера (планетата на любовта) е по-рядко явление – само веднъж в годината за около месец. Сега ще бъде в периода 3.03. – 16.04.2017 г. Астролозите съветват да се подписват бракове по време на новолуние, тъй като това благоприятства новото начало, дава енергия и силен старт на съвместния живот на младото семейство.

Според специалистите 

Специалистите определят като най-неудачен месец за сватба май. Въпреки че е пролетен, красив месец и не е много горещо, за тогава е много трудна организацията на събитието заради абитуриентските балове. Това усложнява задачата ви по запазване на ресторант, диджей, часове за грим и прическа, наемане на лимузина и намиране на фотограф. Летните сватби са красиви, но горещото време може да е също огромна пречка за перфектното провеждане на събитието. Ако церемонията или партито са на открито, вероятността цветята от украсата да са поувехнали още преди церемонията е голяма. Гримът и прическата на булката и гостенките също са застрашени от горещините. Ето защо специалистите не препоръчват тържество от средата на юли до началото на септември. След всички забрани сигурно се питате: А кога може да се оженим? Повечето младоженци имат конкретни дати, на които предпочитат да се оженят – годишнина, рожден ден, любима дата. Други си избират сезон и на базата на забранените дни решават в който от оставащите дни да се венчаят. Трети не се съобразяват със забрани и препоръки, а от списъка в ритуалната зала избират един свободен ден. Има вариант и хем вълкът да е сит, хем агнето - цяло. Много двойки напоследък си избират отделни дати за църковен и за граждански брак Така избират най-подходящия ден според астрологията и такъв, съобразен с църковните канони. Подберете си датата, която усещате като своя, но побързайте, защото повечето от позволените уикенди за 2017 вече са заети.

Според сватбените организатори най-трудно е човек да се ожени през май. Заради абитуриентските балове тогава трудно се намират подходящ ресторант и свободен фотограф. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft