Алкохолът, излишните килограми и кафето ще ви помогнат да живеете до 100 години!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Алкохолът, излишните килограми и кафето ще ви помогнат да живеете до 100 години!
41837
Алкохолът, излишните килограми и кафето ще ви помогнат да живеете до 100 години!

Учените откриха, че алкохолът е един от начините да живеят до 90 години. Освен това по отношение на ефективността той превъзхожда редовните спортове.

В 15-годишно проучване, наречено 90+, група лекари, ръководени от невропатолога Клавдия Кавас и доктора на медицинските науки Мария Коррада, наблюдават възрастните хора, опитвайки се да разберат какъв начин на живот, навици и хранителни предпочитания помагат да се преодолее границата на дълголетието.

Някои изводи са доста неочаквани.

Алкохолът се оказа истински еликсир на дълголетието, ако се използва умерено. 2 чаши бира или вино на ден намалява риска от преждевременна смърт с 18%, докато ежедневните упражнения за 15-45 минути само с 11%.

На годишната среща на Американската асоциация за напредък на науката Кавас отбеляза, че все още не може да обясни причините за това явление.

Колкото и да е странно, няколко излишни килограма също играят в ръцете на тези, които искат да видят пра-пра-внуци. Рискът да умрат преди да навършат 90-годишнината е 70% по-малък за 70-годишните хора с лек излишък (не говорим за затлъстяване), отколкото за стройните им връстници.

Кафето е друг еликсир на дълголетието. Две чаши ароматизирана напитка на ден с 10% намаляват вероятността от ранна смърт.

И накрая, хоби: онези, които имат хоби в напреднала възраст и отделят поне 2 часа на ден за това, стават дългогодишни с 21% по-често. Винаги можете да се посветите на, да речем, на йога или на олимпийския спорт.

Дай твоята оценка:
4 от 12 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft