Аристократизъм насред пандемия: Във Виена разнасят храната по домовете с файтони!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Аристократизъм насред пандемия: Във Виена разнасят храната по домовете с файтони!
552
Източник: dariknews.bg
Аристократизъм насред пандемия: Във Виена разнасят храната по домовете с файтони!

Когато се сетим за Виена , неизменно в съзнанието ни се редят картини на красиви сгради и файтони , теглени от породисти коне. За съжаление тази главна атракция на австрийската столица в момента е неизползваема заради пандемията - туристи, които да се възползват от атрактивната обиколка с коне просто няма.

Но от няколко дни далновидните виенчани намериха нов начин да използват каретите и по ирония на съдбата заради коронавируса този аспект от живота във Виена в момента изглежда сходен с онзи, който е бил познат на хората, станали жертви на чумата в миналото - теглени от коне файтони разнасят храна на нуждаещите се, предаде Ройтерс.

файтони храна Виена
Файтоните са сред характерните особености на живота във Виена от времето, когато градът бе столица на голяма империя. Сега са свързани с туризма - предлагат се обиколки с файтони до забележителности в града.

Но откакто в страната се спазват правила за изолация, файтонджии разнасят безплатна храна на възрастни хора, които са особено застрашени от заразяване с Ковид-19.

файтон с коне

„Няма туристи, нито какъвто и да било бизнес. Възрастните хора са по домовете си, а конете се нуждаят от някоя и друга обиколка. Реших да комбинирам практичното с нещо хубаво за нуждаещите се. Това донякъде е също сигнал, че сме тук заради хората и че се радваме да постигнем целта си“, каза Кристиан Герзабек, който работи почасово като файтонджия.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft