Безценни съвети за всички, които имат орхидеи. Цъфтят през цялата година, первазът ми е станал като цъфтяща градина /СНИМКИ/

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Безценни съвети за всички, които имат орхидеи. Цъфтят през цялата година, первазът ми е станал като цъфтяща градина /СНИМКИ/
30532
Безценни съвети за всички, които имат орхидеи. Цъфтят през цялата година, первазът ми е станал като цъфтяща градина /СНИМКИ/

Орхидеи в къщата - силен женски амулет! Ето всичко, което трябва да знаете за тях.

Орхидеята - истинска украса на къщата. Но това е не само деликатно цвете, но и силен амулет.

Орхидеята е женско цвете.

Смята се, че тя придава на жените деликатност и красота.

Орхидеята помага да се установи положителна атмосферата и подобрява енергията в къщата.

Тя дори ще ви предпази от недружелюбни гости. Смята се, че орхидеята ще има лошо влияние върху този, който е дошъл в къщата с лоши намерения.

Правила за орхидеята, за да цъфти през цялата година

Ако сте любители на цветарството, знаете, че орхидеята е доста капризно растение, което изисква внимателна грижа.

Не е лесно да се постигне повторно цъфтеж от нея, но е напълно възможно - ако знаете всички фактори, допринасящи за това и спазвате определен вид грижи. При оптимални условия, цветът на орхидеите има трайност от 2-6 месеца. А някои видове, като фаленопсис или ванда, могат да цъфтят през цялата година!

Купувайте цъфтящи или току що прецъфтели растения. Растенията, които вече имат цветове, са много добра покупка, защото иначе това може да отнеме до пет години, докато се оформи цвят.

Ето седем правила за цъфтеж през цялата година:

1. Не премествайте саксията с цветя.

Орхидеята не обича дори незначителни движения, защото реагира на позицията по отношение на светлината. Ако трябва да преместите саксията с цветя, сложете го от същата страна, както преди.

Също така, не премествайте орхидеята по време на цъфтеж. Движението влияе неблагоприятно върху растежа, особено по време на появата на цветоноса.

2. Обърнете внимание на корените.

Корените на орхидеите са активно включени в процеса на фотосинтеза, така че е важно да се гарантира, че те имат достатъчно светлина. Тъй като не се препоръчва да местите орхидеята, трябва предварително да се погрижите за корените.

По-специално, вместо керамични съдове е по-добре да се използват пластмасови прозрачни съдове с голям брой дренажни отвори.

3. Обърнете внимание на осветлението.

Без пълен ден със светлина (10-12 часа на ден) орхидеите няма да цъфтят. Ето защо през есента и зимата, когато има много малко естествена светлина, цветята трябва да бъдат осветени с лампи.

4. Осигурете допустимата температурна разлика.

Катализаторът за цъфтежа на много видове орхидеи е малката разлика между дневните и нощните температури. Ето защо, за да цъфти орхидеята, през нощта температурата трябва да бъде 4-6 ° C по-ниска, отколкото през деня.

От късна пролет до ранна есен, орхидеите могат да се поддържат на открито, където температурната разлика се постига естествено. Трябва да избягвате течения.

5. Следвайте правилата за поливане.

Необходимо е да се полива орхидеята само след като субстратът изсъхне – така ще избегнете гниене на корените. След цъфтежа на орхидеята поливането намалява за около месец. И преди цъфтежа и по време на него орхидеята изисква по-интензивно поливане от обикновено.

Най-често отглежданият вид орхидея е Фаленопсис, който се полива само когато корените са сиво бели. Когато полеете ще забележите, че корените стават зелени.

6. Овлажнете въздуха.

Друго важно условие е влажността. В случай на недостатъчна влага, орхидеята може да спре да расте или е възможно неотворените пъпки да се изсушат преждевременно.

За да увеличите влажността в помещението, където расте орхидеята, можете да поставите чиния с вода до цветето. В особено сухи периоди (когато в къщите е включено отопление), орхидеите трябва да се опръскват с пулверизатор като внимавате да не попадне вода в пазвите на растението.

7. Изберете правилното подхранване.

За торене орхидеи се препоръчва да се използват съединения на базата на фосфор и калий, които стимулират появата на цветни пъпки. В допълнение, използването на такива торове осигурява образуването на здрави и силни цветоноси в растението. Но най-добре се избягват азотните добавки: този елемент потиска развитието им.

Следвайте тези правила и орхидеята винаги ще ви радва с прекрасен цвят!

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft