Британски учени: Това вещество буквално взривява коронавируса при контакт! Има го във всеки дом!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Британски учени: Това вещество буквално взривява коронавируса при контакт! Има го във всеки дом!
3782
Източник: blitz.bg
Британски учени: Това вещество буквално взривява коронавируса при контакт! Има го във всеки дом!

Британски учени наскоро направиха много любопитно откритие във връзка с коронавируса. Оказа се, че един доста разпространен в ежедневието ни материал е в състояние да го унищожи не по-зле от сапуна и дезинфектантите. 

Учените всъщност не са направили някакво уникално откритие.

Антивирусните и антимикробните свойства на медта са познати на човечеството от няколко хиляди години. И съвременните изследвания убедително потвърждават знанията на древните: медта наистина унищожава всички известни микроби и вируси.

Медните чаши за пиене са били използвани още в древна Индия. И все още в тази страна е обичайно за вода да се използват съдове, направени от мед. В САЩ повечето водопроводи са изградени от мед и медни сплави. Проучванията убедително доказват, че медта значително превъзхожда съвременните материали по своите антибактериални и антивирусни свойства .

медни съдове

„Наблюдавахме как частиците на вируса буквално се взривяват, попадайки върху медна повърхност. Медта просто ги разтваря “, казва професор Бил Кивил, специалист по здравеопазване в университета в Саутхемптън.

По поръчка на Американската асоциация на производителите на мед той провежда серия от изследвания, които демонстрират дезинфекциращите свойства на медта и медните сплави. Ученият експериментира и с предшественика COVID-19 - коронавирус 229Е, открит през 2015 г. В своите експерименти Кивил взема полирани медни плочи, обработва ги със спирт и ацетон и след това прилага патогени на повърхността. Според думите на британския професор, медните йони атакуват всички микроорганизми, които достигат до повърхността. Металните йони действат като куршуми от картечница, разкъсвайки бактерии и вируси. Микроорганизмите нямат шанс.

съдове от мед

„Мутацията е безполезна, защото медта унищожава всички гени. И това е едно от предимствата му “, казва професор Кивил. Според професора е време да се преразгледа отношението на архитектите и строителите към медта. В случая с коронавируса COVID-19, разбира се, времето вече е загубено - никой няма спешно да преустрои интериора на болниците, използвайки медни части. Но човечеството неизбежно ще се сблъска с нови глобални пандемии, а дизайнът на бъдещите болници си струва да включва такъв достъпен и ефективен дезинфекциращ материал като медта.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft