Важна ли е водата за тялото и как да отслабнем с вода

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Важна ли е водата за тялото и как да отслабнем с вода
9165

Водата е втора по популярност , след газираните напитки. Въпреки че днес ползата от прекомерната консумация на течности е поставена под въпрос, това не означава, че трябва да оставите бутилката или чашата вода настрани. В действителност приемът на вода, независимо дали в чиста форма или под формата на друг вид течност или хранителен продукт, е от значение и важност за вашето здраве.

Възприемайте водата като хранително вещество, от което вашето тяло се нуждае. Ежедневно вие губите голямо количество течности, които трябва да възстановите или чрез консумацията на богати на вода храни, или чрез поемането на течности като вода, безалкохолни напитки и плодови сокове. Тялото постоянно губи течности.

Това става както при потене, така и при дишане и уриниране. Когато количеството течности, които приемате не съответства на количеството течности, които губите, ви грози опасност от дехидратация. Най-голяма е загубата на течности в условията на по-топъл климат. Течности можете да загубите и в следствие на тежък физически труд, дори при смяна на надморската височина. Изложени на риск от загуба на течности са най-вече възрастните хора, при които чувството за жажда не е толкова изострено.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft