28 Март 2012
                
                168973
            
                                                                        Мусака от агнешко
                                                                                                Великденско гнездо
                                                                                                Великденска баница
                                                                                                Великденска салата със спанак
                                                                                                Великденска салата със зеленчуци
                                                                                                Ярешко печено със спанак
                                                                                                Празнична агнешка супа
                                                                                                Млечен кебап
                                                                                                Сладки пиленца
                                                                                                Козуначен пудинг
                                                                                                Козунаци на плитка
                                                                                                Великденски кифлички
                                                                                                Великденски сладки със стафиди
                                                                                                
                            Великденски сладки
                                                                                                Дреболии със заливка
                                                            
                Великденски сладки
	3 бр. яйца
	1 ч.ч. захар
	1/2 ч.ч. олио
	700 г пшенично обикновено нишесте
	1 ч.л. сода бикарбонат
	2 бр. ванилия
	2 с.л. сок от лимон
	3-4 капки бадемова есенция
	мармалад за слепване или пудра захар за поръсване
Яйцата и захарта разбиваме до побеляване. Прибавяме олиото, содата разтворена в лимоновия сок, ванилията и бадемовата есенция. Нишестето се прибавя бавно, докато се измеси средно меко тесто. От тестото се правят малки топчета, колкото череши. Нареждат се на разстояние в тавичка, защото се уголемяват двойно. Пекат се на 200 С до напукване и бледо розово. Изстинали се слепват с мармалад или топли обилно се поръсват с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







