Рецепти за Великденски ястия

вход през zajenata.bg
166186
Млечен кебап

Млечен кебап

600 г агнешко или телешко месо
2 глави лук
2 с.л. олио
60 г масло
400 г кисело мляко
3 бр. яйца
3 с.л. брашно
сок от 1/2 лимон
сол

Месото се обезкостява, почиства се от ципи и сухожилия, измива се и се нарязва на парчета с големина на орех. Запържва се в смесените олио и масло до зачервяване. Прибавя се ситно нарязания лук и пърженето продължава докато омекне. Брашното се препича в сух тиган да стане бежово. Киселото мляко се разбива с яйцата, добавят се препеченото брашно и лимоновия сок. Сместа постепенно се добавя към месото, като се бърка постоянно. Изсипва се в тава и се запича в предварително загрята фурна до готовност.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft