Рецепти за Великденски ястия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденска салата със зеленчуци
166460

Великденска салата със зеленчуци

5 бр. репички
2 къдрави зелени салати
1 глава лилав лук
200 г синьо сирене или обикновено сирене
3 бр. домати
2 бр. краставици
3 бр. сварени яйца
1 ч.л. сол
3 с.л. зехтин
сок от 1/2 лимон
3 стръка магданоз

Репичките се измиват много добре, срязват се на 4, с къдраво ножче и се слагат в дълбока пластмасова купа. Салатите се накъсват на листа. Листата се измиват всяко по отделно на течаща вода. Накъсват се на късчета и така се слагат при репичките. Главата лилав лук се обелва, измива и нарязва на филийки. Доматите се измиват, махат се капаците им и се нарязват на ладии. Краставиците се обелват, измиват и нарязват на кръгчета с къдраво ножче. Лукът, доматите и краставицата се слагат в общата купа. Синьото сирене се нарязва на кубчета и се прибавя към останалите продукти. В купичка се слага сол, зехтин и лимонов сок. Разбиват се. С този сос се полива салатата. Яйцата се обелват и нарязват на кубчета. Магданоза се измива и нарязва на ситно. Накрая в купата се слагат яйцата и магданозът. Продуктите се объркват. Салатата се слага в хладилник да се овкуси и охлади.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft