Рецепти за Великденски ястия

вход през zajenata.bg
166459
Сладки пиленца

Сладки пиленца

600 г брашно
1 и 3/4 ч.ч. (350 г) пудра захар
2 праха ванилия
175 г масло
2 бр. яйца
5 капки лимонов сок
бои за сладки

Разбъркват се брашното, 1 ч.ч. (200 г) захар и ванилиите, мазнината се стрива с брашното на трохи, прибавят се едно яйце и един жълтък и се меси до получаване на гладко тесто, което се оставя 30 минути на студено. Разточва се кора с дебелина по-малко от 0.5 см и се изрязват формички - пиленца, зайчета и др. Пекат се в застлана с пергамент тава в предварително затоплена фурна на 180 градуса около 12 минути. След като изстинат, се намазват с глазура, приготвена по следния начин: разбиват се на гъста каша останалата пудра захар, лимоновия сок и малко белтък. По желание части от глазурата се оцветяват и се украсяват бисквитите-животни.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft