"Вено, идвам при тебе!" - Стоянка Мутафова затрогващо към покойната Невена Коканова (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
"Вено, идвам при тебе!" - Стоянка Мутафова затрогващо към покойната Невена Коканова (Снимки):
136381
Източник: pik.bg
"Вено, идвам при тебе!" - Стоянка Мутафова затрогващо към покойната Невена Коканова (Снимки):

Зрителите на БНТ станаха свидетели на тези затрогващи думи на великата Стоянка Мутафова , изречени към покойната Невена Коканова в последното ѝ засега ТВ-интервю, послучай годишнината на телевизията майка.

97-годишната театрална икона, за която в момента всички се молят и която се бори за живота си във ВМА, очаква да се събере с най-близката си сред актрисите - голямата Невена Коканова! Държавната телевизия излъчи интервю с Мутафова, записано дни преди да постъпи в болница в края на октомври. Госпожа Стихийно бедствие влезе в студиото на "Сан Стефано" заради предаването "БНТ на 60", посветено на юбилея на държавната медия.

Стоянка Мутафова

Записът е бил направен по-рано през октомври, точно 10 дни преди Мутафова да бъде приета в болница.

Това се случи на 19 октомври, а на 21-ви тя претърпя операция на жлъчката, от която все още не може да се възстанови. В студиото на БНТ Мутафова показа свежа мисъл и адекватно поведение, като изключим проблемите със слуха, обичайни за възрастта й. Драгомир Драганов задаваше на по-висок тон своите въпроси, за да може 97-годишната актриса да го чува. Огромни синини личаха по дясната ръка на Стояна, причинени от абокатите и от честите влизания на актрисата в болница в последните месеци, предават от ПИК.

Пред водещия Стояна сподели спомени за най-големите български артисти, които вече на са между живите - Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Невена Коканова...

Стоянка Мутафова и Невена Коканова

"С Невена бяхме много близки приятелки. Не се деляхме двете. Каква беше тази наша дружба - тя можеше да ми бъде дъщеря. Една и съща кръвна група бяхме. Много умна и разумна беше. Когато бях на някакъв кръстопът, тя ме насочваше. Много рано си отиде горката... Вено, скоро идвам при тебе! Ама, къде отивам и аз не знам, не съм наясно.

Мутафова и Коканова

Не съм вярвала никога в Бог, питам се има ли, няма, ли. Но се кръстя, де. Като съм болна, се прекръстя и му кажа: "Господи, прибирай ме!". Но кой е той, къде е, какво е... Баща ми беше религиозен, ходеше в черквата и се молеше на Господ. Пред него не смеех да кажа, че не вярвам в Бог и че не ми е ясно кой е той", заяви Мутафова. Дано тези думи на Стояна, отправени към любимата й Невена Коканова, не се окажат пророчески.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft