Ветрило от патладжан накара гостите ми да си оближат пръстите и да искат още

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ветрило от патладжан накара гостите ми да си оближат пръстите и да искат още
Ветрило от патладжан накара гостите ми да си оближат пръстите и да искат още
54929
Ветрило от патладжан накара гостите ми да си оближат пръстите и да искат още
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Близки приятели дойдоха на гости неочаквано и реших набързо да спретна нещо представително, бързо и в същото време гарантирано вкусуно, затова се спрях на патладжаненото ветрило, което никого не оставя равнодушен откакто го приготвям.

Патладжаните се превърнаха в същински хит и събраха овациите на всички. Искам да споделя с вас рецептата за приготвянето му.

Необходими продукти:

  • патладжан
  • домати
  • твърдо сирене
  • бекон

За нежния сос:

  • заквасена сметана
  • майонеза
  • чесън
  • пресни подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Взимаме един патладжан (ако смятате да приготвяте само една порция), измиваме го добре, след което изтриваме с готварска хартия.

Разрязваме го по дължина на две части.

След това всяка половинка разрязваме на ивици с дебелина около 3-4 см. всяка. Не трябва да режете до края. Това ще придаде на ястието ви красив вид и няма да се срамувате да го поднесете и на най-скъпите си гости.

След като сме приключили с рязането, посоляваме добре и оставяме за 30 минути.

През това време можете да нарежете бекона и твърдото сирене на малки филийки. Измийте доматите и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на тънки полукръгове.

След като 30-те минути изтекат, почистете добре солта от патладжана и изстискайте сока, който е пуснал.

Сложете го върху хартия за печене или в стъклена форма, в която ще приготвяте ястието. Между всяка лентичка патладжан поставете парче сирене, бекон и домат.

Трябва да се получи като на снимката.

Поръсете със сол и черен пипер. Можете да добавите и любимите си подправки, стига да се съчетават помежду си.

В отделен дълбок съд смесете в съотношение 1:1 майонеза и заквасена сметана с високо съдържание на мазнини. Ако не обичате майонеза, може да не я добавяте към ястието.

Към тях добавете ситно нарязан чесън и пресни подправки.

Добавете ситно нарязаните зеленина и чесъна към соса. Разбъркайте всичко старателно, докато се получи хомогенна маса.

Намажете патладжана с получената кремообразна смес. Загрейте фурната до 180 градуса и печете за половин час. Времето зависи от вашата фурна.

Невероятно вкусното ястие е готово и можете да го сервирате на гостите си. Добър апетит

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft