Баба ми ме научи на това просто руло с вкус на кадифе.
Рулото е пухкаво, леко, нежно и най-важното - БЕЗ брашно и готово за нула време.
Пандишпановото руло без брашно може да звучи странно на пръв поглед, но е наистина вкусно!
Вместо брашно ще използваме пудинг на прах. Той съдържа нишесте, което замества брашното, но тестото е малко по-меко и вкусно.
Снимка: Pinterest
По-лесно се работи с него, не е нужно да го навивате горещо и тестото не се напуква.
Ако желаете, можете да добавите към тестото пудинг с други вкусове.
Пандишпаново руло без брашно
Продукти:
- 6 яйца
- 220 гр.
Приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбийте белтъците в купа, докато станат твърди.
Снимка: Pinterest
След това добавяме жълтъците.
Разбъркайте добре и добавете праха за пудинг.
Бакпулвер не ни е необходим.
Изсипете тестото върху тава за печене, покрита с хартия за печене.
Подравнете равномерно.
Снимка: Pinterest
Печете около 10 минути на 200°C.
Когато тестото се изпече, извадете тавата за печене от фурната.
Оставете го да се охлади малко.
Не е нужно да навивате тестото, докато е горещо, можете да работите с него и когато е хладко.
След това го намажете с избрано сладко и го навийте на руло. Може да намажете и със слой сметана над сладкото или пък да го напълните цялото с течен шоколад - според вкуса и предпочитанията си.
Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest