Направете вкусен десерт, който е лесен за приготвяне, изглежда красиво и има още по-добър вкус. В основата му са прясно мляко и какао, а процедурата е толкова лесна, че дори начинаещ може да се справи, а гостите ще останат изумени.
Опитайте и вижте.
Следвайте тази рецепта от YouTube за Сладкиш Черно и бяло .
Сладкиш Черно и Бяло
Имаме нужда от:
- 500 мл + 500 мл прясно мляко
 - 40 г + 50 г кристална захар
 - 150 мл + 150 мл вода
 - 10 g + 10 g агар агар
 - 7 супени лъжици какао
 - 100 гр.
 
Приготвяне:
Първо вземаме кутията от млякото и изрязваме правоъгълен отвор от едната страна (дългата).
След това на дъното на съда за печене се изсипва ориз и се поставя така приготвената кутия, така че да е леко наклонена.
Изсипете агара в купа и го покрийте с вода.
Разбъркайте старателно.
След това изсипете сместа в тенджера и загрейте при непрекъснато бъркане.
След това изсипете захарта и разбъркайте всичко отново.
При непрекъснато бъркане оставете да заври и налейте млякото.
Разбъркайте и гответе до леко сгъстяване.
Изсипете половината от сместа в готовата форма от кутия и приберете в хладилника за 20-30 минути.

Снимка: YouTube
Пригответе втора порция агар агар с вода и я изсипете обратно в съда.
При непрекъснато бъркане добавете отново захарта и когато се разтвори, добавете пресятото какао.
Сега изсипете 500 ml мляко и разбъркайте всичко заедно, докато тази маса също се сгъсти малко.
Шоколадът се нарязва на ситно и се добавя към какаовата смес.
Работим с бъркалка, за да се смесят добре всички съставки.
Отново половината от сместа се изсипва в кутията върху белия блат и се слага в хладилника за 10-15 минути.

Снимка: YouTube
След това повтаряме процедурата с останалото от двете смеси.
Можете да направите повече слоеве, в зависимост от шаблона за десерт, който искате да създадете.
След втвърдяване разрежете кутията и нарежете десерта.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Добър апетит!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







