Взех 1 таблетка и си направих универсален препарат, с които няма нещо у дома, което да не почиства

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Взех 1 таблетка и си направих универсален препарат, с които няма нещо у дома, което да не почиства
5831
Взех 1 таблетка и си направих универсален препарат, с които няма нещо у дома, което да не почиства

Много познати ме съветваха да си купя съдомиялна. За голямо семейство е просто незаменим помощник. Всъщност с нея стана по-лесно да се мият планини от чинии и в същото време да се грижи за цялата къща. Разбирам, че звучи странно. Но въпросът не е в самата съдомиялна машина, а в удивителните свойства на таблетките за нея. Те правят отлично универсално почистващо средство .

Преди дори не поглеждах в посоката на тези капсули. Мислех, че са безполезни без специално приложение. И сега без тях не мога да си представя как можете да си подредя кухнята . Освен това таблетките имат напълно адекватен състав, който не предизвиква алергични реакции и химически изгаряния. Съставките включват сода за хляб, сол и белина. Като цяло истинска находка за домакинята.

 

Как да приготвите и използвате универсален перилен препарат

За да приготвите бутилка домашен перилен препарат , ви е необходима само една таблетка. Намачкайте го добре и изсипете в съд със спрей бутилка. Можете да вземете бутилка от готовия препарат, след като го измиете. Изсипете получения прах с гореща вода и разклатете добре.

Можете да нанасяте течност върху почти всички повърхности, които изискват почистване. Решихте да измиете прозорците?  Напръскайте върху стъклото и избършете с чиста кърпа. Прозорците ще блестят дори по-добре, отколкото от почистващите препарати в магазините.

В същото време можете да избършете перваза на прозореца. Ако върху него има вкоренени следи от мръсотия или пластмасата е започнала да посивява (пожълтява), нанесете продукта върху повърхността и оставете за 5-10 минути. След това преминете през перваза на прозореца с влажна кърпа.

Чисти огледала - красиви и ясни. Следователно петна по повърхността са неприемливи. Тук разтворът от таблетките също не сбърка.

Мазнините по кухненските повърхности са често срещано явление. Може да е трудно да го премахнете. Предлагам да не страдате, а веднага да напръскайте с нашия домашен лек. Ще ви помогне да почистите всичко - от мазни отлагания : от печки и абсорбатори до мебели и престилка. Колкото по-силно е замърсяването, толкова повече време ще отнеме на разтвора за отстраняване.

Особено внимание трябва да се обърне на решетката от абсорбатора . Тя поема тежестта. По-добре е да го накиснете  (в особено трудни случаи я сварете) в разтвор, като използвате цяла таблетка. Обикновено са достатъчни 15-30 минути. След това изтъркайте решетката с четка, за да премахнете останалата мазнина.

Ако външната страна на фурната се измива наведнъж, тогава вътре ще трябва да се потрудите доста. Загрейте фурната, напръскайте продукта и оставете за няколко минути. Често има изгорени мазнини по дъното и стените. По-лесно е да го премахнете с метална гъба. Накрая изплакнете фурната с чиста вода.

Решението перфектно се справя с различни нападения върху водопровод и плочки в банята. Принципът на използване е същият като при другите почистващи препарати за магазини.

Подходящ за почистване на мека мебел . Кухненските ъгли се замърсяват бързо, така че трябва да се мият по-често от останалите мебели. Също така премахва мазни петна от килими и тапицерия .

Ако трябва да сварите кърпи, разтворете една таблетка във вода, оставете да заври и накиснете кърпите. Времето за киснене зависи от сложността на замърсяването на тъканта. А охладената течност може да се използва за почистване на тръби .

Просто ей така срещу едни стотинки ще изпереш цялата къща. Сега, вместо дузина бутилки с всякакви перилни и почистващи препарати, в нощното си шкафче имам кутия с таблетки за съдомиялна машина . Достъпно, удобно и ефективно!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft