Водещ лекар кардиолог посочи начин за предотвратяване на втори инфаркт:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Водещ лекар кардиолог посочи начин за предотвратяване на втори инфаркт:
1068
Водещ лекар кардиолог посочи начин за предотвратяване на втори инфаркт:

Доктор-кардиолог, водещ изследовател на Националния център по кардиология на Министерството на здравеопазването на Русия Роман Шахнович посочи начин да се предотврати появата на втори инфаркт.

В интервю във вторник, 12 октомври, специалистът отбелязва, че през последните години лекарите са по -способни да спасяват пациенти с остри инфаркти, но с течение на времето хората могат да умрат от повтарящи се инфаркти.

Според Шахнович повтарящият се инфаркт не се различава от първия по клинични прояви, но експертите го характеризират като по -тежко протичане и лоша прогноза. Така че, при всеки повтарящ се инфаркт, рискът от сериозни усложнения и смърт се увеличава, поради което лечението на сърдечен удар е насочено специално към предотвратяване на рецидив.

Лекарят уточни, че колкото по -възрастен е пациентът, толкова по -висок е рискът от повторение на инфаркт, полът на лицето не играе съществена роля в това, за разлика от съпътстващите заболявания - захарен диабет, тежка клинично изразена атеросклероза и неконтролирана артериална хипертония.

Шахнович отбеляза, че причината за усложненията може да бъде не само високо, но и твърде ниско тегло. В допълнение, високият холестерол и затлъстяването са опасни. За да предотвратите повтарящ се инфаркт, трябва да се придържате към диета - изключете тлъсто месо и млечни продукти, сладкиши и брашно.

Лекарят също призова оцелелите от инфаркт да се откажат от тютюнопушенето. Що се отнася до алкохола, подчерта Шахнович, две чаши вино на ден за мъже и една за жени не са вредни. Освен това е полезно да ходите поне четири пъти седмично със средно темпо в продължение на поне половин час.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft