Всяка есен баба ми ни прави този чай и нито една болест не ни застига!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Всяка есен баба ми ни прави този чай и нито една болест не ни застига!
1055
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Всяка есен баба ми ни прави този чай и нито една болест не ни застига!

Това е домашен лек за защита от вируси и инфекции, който действа чрез укрепване на имунната система.

Тази стара рецепта е била използвана отдавна, но се използва и днес. Баба ми я приготвя най-вече, когато настъпят сезоните на грипа и настинките.

Тя укрепва много добре имунната система, борейки се с бактериите и възпаленията, които често са причина за сериозни заболявания.

Понякога обикновена настинка или вирус могат да бъдат спусък за по-сериозно заболяване, така че защитните сили на организма са много важни.

Рецептата съдържа чесън, който е най-известният природен антибиотик.

Тази храна, която обогатява вкуса на ястията, също така помага за поддържане на човешкото здраве.

Използва се външно и вътрешно за предотвратяване на различни възпалителни състояния.

В допълнение към чесъна, рецептата съдържа ябълка и карамфил, които значително увеличават и ускоряват лечебните ефекти на чесъна, така че заедно те представляват мощна комбинация за преодоляване на респираторни и възпалителни заболявания.

Ето при какво помага това домашно, природно средство:

чай имунитет

Снимка: Pinterest

  • респираторни проблеми
  • кашлица (суха и продуктивна)
  • предпазва от грип
  • подобрява здравето на ставите и костите
  • укрепва имунитета
  • понижава холестерола
  • има антибактериални, антивирусни и антисептични ефекти.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 3 скилидки чесън
  • 1 ябълка
  • няколко карамфилчета

ПРОЦЕДУРА:

Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Оставете ги за няколко минути на стайна температура, за да активирате алицина.

скилидки чесън

Снимка: Pinterest

Сложете нарязания чесън в купа или чаша и залейте с вода, колкото да го покрие. Оставете да престои 15 минути на стайна температура.

чесън във вода

Снимка: Pinterest

През това време измийте ябълката, която е най-добре да е био.

нарязана ябълка

Снимка: Pinterest

Нарежете я на кубчета и я сложете в тенджера с приблизително 300-400 мл вода. Добавете няколко карамфилчета, след което включете котлона и оставете да заври. След като заври, намалете котлона и варете 5 минути.

ябълки във вода

Снимка: Pinterest

Оставете настрана, покрийте и оставете да се охлади за 5 минути, след което добавете чесъна заедно с водата, в която се е накисвал.

ябълки с чесн

Снимка: Pinterest

Покрийте и оставете да престои така още 10-15 минути.

напитка с чесън

Снимка: Pinterest

След това прецедете добре и пийте напитката хладка, подсладена с малко мед по желание, половин час преди или два часа след хранене.

чай с чесън

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft