Главният руски онколог разкри най-честите причини за ракови заболявания при хората

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Главният руски онколог разкри най-честите причини за ракови заболявания при хората
7478
Главният руски онколог разкри най-честите причини за ракови заболявания при хората

Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация проф. Андрей Каприн обяви на брифинг най-опасните хранителни продукти и навици на хората, които причиняват рак.

 

Според статистиката, най-податливи на онкологични заболявания са хората от 70 до 79 години, но възрастовата граница няма и от коварното заболяване страдат и умират все повече млади хора.

Най-разпространената диагноза сред мъжете е рак на белия дроб, а при жените - рак на гърдата.

Проф. Андрей Каприн разказа как хранителните навици провокират развитието на онкологични заболявания все по-често.

 

Сред най-вредните примери са мазната храна и добавките във фастфуда. Когато те се съчетаят с ниската физическа активност и други вредни навици, ситуацията става критично опасна, обяснява д-р Каприн.

- Мазната храна, различните хранителни добавки, особено тези в бързата храна, обилното хранене с червено месо и поглъщането на големи количества алкохол, заседналият начин на живот и затлъстяването - това са фактори, които са абсолютно канцерогенни, подчертава онкологът.

 

Каприн отбелязва специално, че пушенето повишава риска от рак от 30 до 50 пъти. И то не само риска от рак на белите дробове, а и на други органи.

Специалистът посочва, че учените по цял свят извършват изследвания в търсенето на връзка между това, с което се храним и болестите, които ни мъчат. Вече е известно, че рискът от развитието на рак на червата намалява значително, ако се намали употребата на месни полуфабрикати и се разнообрази менюто с повече зеленчуци. А ежедневната употреба на лук и чесън, например значително понижава риска от онкологични заболявания.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft