Грешките, които правим при боядисване на косата

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Грешките, които правим при боядисване на косата
44175
Грешките, които правим при боядисване на косата

 

 

 

 

 

Боядисването на косата може да бъде много забавно, независимо дали я боядисвате в съвсем нов цвят, правите нов нюанс или добавяте цветни кичури за фънки визия. Когато боядисвате косата си е възможно да направите грешки, независимо от това колко пъти преди това сте прочели инструкциите за употреба.

Ако сте решили да промените цвета на косата си съветите, които ще ви дам в тази статия, със сигурност ще ви бъдат от полза.

 

 

 

Използването на балсам преди боядисване

 

 

Миенето на косата преди боядисване не е проблем, но използването на балсам е една голяма грешка. Нанасянето на балсам ще покрие всеки един кичур от косата ви, което ще направи невъзможно достигането на боята до цялата ви коса. Дори ако мислите, че косата ви е чиста, аз ви препоръчвам да я измиете преди боядисване и да не използвате никакъв балсам или шампоан с балсам.

 

 

 

Избора на неподходящ цвят

 

 

С различните цветове коса можете да подчертаете различни черти на лицето си. Естествения цвят на косата отива на повечето от хората. Някои решават драстично да променят цвета на косата си, но резултата не винаги е добър. Има хора, които могат да боядисат косата си във всеки един цвят, защото всеки цвят би им отивал. Модерните фризьорски салони предлагат компютърна програма, с която може да видите как ще изглеждате с определен цвят коса и да прецените дали той е подходящ за вас. Тази програма би била от изключително голяма полза, за онези които имат съмнения дали даден цвят би им отивал.

 

 

 

Оставянето на боята по-дълго

 

 

Инструкциите за боядисване на всяка боя ви дават точно определено време, за което косата ви трябва да се оцвети и време в което химикалите трябва да се измият от косата ви. Не оставяйте боята си по-дълго, надявайки се за по-тъмен или по-наситен цвят. Времето, което е необходимо за оцветяване на косата е точно определено в инструкциите. Също така не трябва да измивате боята си по-рано от даденото ви време. Отмиването на боята по-рано ще попречи на съставките й да подействат на косата ви и няма да я оцветят напълно.

 

 

 

Избирането на цвят на боята по модела на кутията

 

 

Никога не може да сте сигурни, че модела на кутията на боята за коса е използвал и е боядисал косата си с продукта в тази кутия. Също така вие не знаете какъв е бил цвета на косата на модела преди тя да бъде боядисана, така че не очаквайте, че вашата коса ще стане същия цвят. В повечето случаи цвета винаги става различен.

 

 

 

Боядисване в ярък цвят без предварително изсветляване

 

 

Хората, които отскоро се занимават с боядисване може би не знаят, че когато решим да правим цветни кичури или ярък цвят изсветляването на тъмната коса е препоръчително. Дори хората със светла коса ще постигнат по-добри резултати ако изсветлят косата си, преди да я боядисат в ярък цвят или кичури. Премахването на пигментите от косата ще помогне на яркия цвят да стане по-наситен и по-траен.

 

 

 

Изсветляването на косата твърде често

 

 

Ако косата ви е изрусена и изглежда размита и изхабена, то това означава, че я изсветлявате твърде често. Честото изсветляване на косата ще я направи платинено руса, но и ще я увреди изключително много.

 

 

 

Боядисването на косата с перманентна боя вместо с временна (безамонячна) боя

 

 

Затова е изключително важно да четем инструкциите на кутията с боя преди употреба. Дори ако сте взели боята от рафта в магазина, където са изложени временните бои, пак трябва да прочетете дали тя е от този тип. Виждала съм хора в магазините, които са взели една боя и в последствие решават да вземат някоя друга и оставят първата на друго място. Някои може да си е взел перманентна боя за коса и в последствие да е решил да я смени с безамонячна и да остави първата на рафта с безамонячните бои.

 

Надявам се да запомните грешките в тази статия и следващия път като решите да боядисвате косата си да ги вземете на предвид.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft