Гювечета със свинско
	300 г обезкостено свинско месо
	200 г (2-3 глави) кромид лук
	3 с. л. зехтин
	2 яйца
	200 мл сухо бяло вино
	1 с. л. брашно
	1 ч. л. универсална зеленчукова подправка
	1 ч. л. червeн пипер
	1/2 ч. л. черен пипер
	Приготвяне:
	• Месото се нарязва на хапки, които се разбъркват с подправката и се пържат в загрелия зехтин, с неколкократно разбъркване, докато се зачервят от всички страни.
	• Изваждат се от мазнината и на тяхно място се поставя да се пържи лука, предварително нарязан на полумесеци.
	• След като стане прозрачен, се поръсва с брашното, след 2-3 минути се отстранява от огъня и се поръсва с червения и черния пипер.
	• Лукът се разпределя в две гювечета, отгоре се слага месото, заливат се с по 100 мл вино и се пекат във фурна на 240 С, покрити с капачета, за 20 минути.
	• После се чуква по едно яйце и гювечетата се допичат за още 10 минути.
	 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







