Свинско в гювеч рецепти

вход през zajenata.bg
542104

Гювечета със свинско

300 г обезкостено свинско месо
200 г (2-3 глави) кромид лук
3 с. л. зехтин
2 яйца
200 мл сухо бяло вино
1 с. л. брашно

1 ч. л. универсална зеленчукова подправка
1 ч. л. червeн пипер
1/2 ч. л. черен пипер
Приготвяне:

• Месото се нарязва на хапки, които се разбъркват с подправката и се пържат в загрелия зехтин, с неколкократно разбъркване, докато се зачервят от всички страни.
• Изваждат се от мазнината и на тяхно място се поставя да се пържи лука, предварително нарязан на полумесеци.
• След като стане прозрачен, се поръсва с брашното, след 2-3 минути се отстранява от огъня и се поръсва с червения и черния пипер.
• Лукът се разпределя в две гювечета, отгоре се слага месото, заливат се с по 100 мл вино и се пекат във фурна на 240 С, покрити с капачета, за 20 минути.
• После се чуква по едно яйце и гювечетата се допичат за още 10 минути.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft