Свинско в гювеч рецепти

вход през zajenata.bg
542234

Свински пържоли в гювеч

4-5 бр. пържоли
5-6 бр. месести печени чушки
1-2 бр. люти чушки
2 едри глави лук
1-2 бр. моркови
1-2 бр. стерилизирани краставички
1-2 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. червено вино
брашно
магданоз
сол
черен пипер
бахар
дафинов лист
олио

Пържолите се начукват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се пържат в маслена баня. В същата мазнина се изпържват 1 глава лук нарязана на полумесеци, морковите на полумесеци, чушките и краставичките на ситно. В глинено гърне на дъното се изсипва втората глава лук нарязана на ситно и една върху друга се редят пържолите, като между тях се ръси от задушената зеленчукова смес. При нужда се излива отделената мазнина. Доматеното пюре се размива с малко вода, брашното с виното и двете смеси се смесват, разбъркват се до получаване на рядък сос, с който се заливат пържолите, слага се капака и се пече в умерена фурна около час. Добавя се лютите чушлета, подправките, малко вино или гореща вода, слага се капака и се задушава още половин час.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft