Беден на калории режим за защита от рак, диабет и напълняване

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Беден на калории режим за защита от рак, диабет и напълняване
3158
Беден на калории режим за защита от рак, диабет и напълняване

Представената диета е бедна на калории, а 5: 2 (пет дни диета и 2 дни пост), може да ви помогне като ви защити от рак, диабет и Алцхаймер, смятат изследователите.

Те казват, че обикновеният начин на хранене-три основни хранения дневно и леки закуски, всъщност не е нормален в рамките на човешката еволюция и противоречи на естествения биоритъм на организма.

Диетата “5: 2”, която означава нормална петдневна диета и двудневен пост, т.е. консумация на 500 калории на ден, съответства на диетата, практикувана от древните ни предци, ловци, които рядко или никога не са страдали от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Научното изследване е публикувано в PNAS, бюлетинът на Националната академия на науките в Съединените щати.

Постенето или значително намаленият прием на калории може да помогне на тялото да намали мазнините в кръвта и да възстанови клетките, като по този начин забавя процеса на стареене.

По този начин може да намалите туморите и да предпазите невроните от увреждания, които причиняват невродегенеративни разстройства като Алцхаймер и Паркинсон.

Проучването посочва, че нарушенията в естествения биоритъм или вътрешния часовник карат хората и домашните любимци да се хранят повече, което ги прави податливи на затлъстяване, диабет и подобни заболявания.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft