Дойде най-лошата новина от началото на пандемията от коронавирус

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Дойде най-лошата новина от началото на пандемията от коронавирус
5554
Дойде най-лошата новина от началото на пандемията от коронавирус

Броят на заразените с коронавирус в света надхвърли 400 хиляди души. Това сочат данните от мониторинга на BNO News. Според най-новите данни в света заразените с инфекцията са точно 407 485. 

18,2 хиляди души са починали от двустранна пневмония, причинена от вируса, а други 104,2 хиляди са излекувани. Най-големите огнища на инфекция са в Китай, САЩ и Италия.

Припомняме, че най-голяма смъртност е регистрирана в Италия.

На 24 март, за едно денонощие, починаха 743 души болни от коронавирус. Това е най-високата цифра от края на февруари. "Пандемията набира скорост. 67 дни са минали от първия регистриран случай до 100 хиляди случая, 11 дни до 200 хиляди и само четири дни до 300 хиляди", съобщи ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус. 

Той подчерта, че ограниченията, налагани от държавите във връзка със заразата, могат да забавят разпространението й, но в същото време те могат да влошат ситуацията със защитното оборудване и материалите си. Ръководителят на СЗО също посочи опасностите от използването на непроверени лекарства. "Ние осъзнаваме, че има спешна нужда от ефективни лекарства. Понастоящем няма лекарства, които се считат за ефективни срещу COVID-19. 

Малките, разнообразни наблюдения и проучвания няма да ни дадат нужните отговори. Употребата на непроверени лекарства може да даде фалшиви надежди и да причини повече вреда, отколкото полза и да доведе до липса на необходимите лекарства за други болести", алармира експертът.   Тедрос Адханом Гебрейесус сподели, че възнамерява да се обърне към лидерите на страните от Г-20 с искане да се премахне забраната за износ на защитно оборудване и да бъде увеличен значително броят им.

По-рано директорът на спешната програма на СЗО Майкъл Райън очерта прогнозния график за създаване на ваксината срещу COVID-19 и обясни, че работата по разработване и тестване ще отнеме поне една година.  Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова страните от Г-20 да отменят всички санкции срещу други държави заради световната пандемия. Според него те трябва да инвестират повече ресурси в борбата срещу заразата. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft