Домашен хляб от тиквички - пухкав, лек, перфектен е към всяка гозба (а и само така е уникално вкусен)! Хитът на лятото:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашен хляб от тиквички - пухкав, лек, перфектен е към всяка гозба (а и само така е уникално вкусен)! Хитът на лятото:
Домашен хляб от тиквички - пухкав, лек, перфектен е към всяка гозба (а и само така е уникално...
4226
Източник: За Жената
Домашен хляб от тиквички - пухкав, лек, перфектен е към всяка гозба (а и само така е уникално вкусен)! Хитът на лятото:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашен хляб от тиквички – мек, вкусен и идеален за всеки повод

Хлябът с тиквички е отличен избор за тези, които искат да се насладят на домашен, ароматен и лек хляб, който може да се сервира като закуска, лека закуска или гарнитура към основно ястие.

Тази рецепта съчетава свежестта на тиквичките с богатия вкус на пармезан, създавайки перфектната текстура и неустоим вкус.

Пригответе този хляб и изненадайте любимите си хора с уникален кулинарен специалитет,. Ето какво ви е необходимо за нашия Домашен хляб от тиквички :

Домашен хляб от тиквички

Продукти:

  • 3 яйца
  • 80 мл слънчогледово олио
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г настърган пармезан
  • 200 г бяло брашно
  • 8 г инстантна мая
  • 300 г тиквички (настъргани)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • олио (за покриване на формата)
  • малко брашно (за поръсване на формата)

Приготвяне:

1.

Настържете тиквичките и леко ги посолете. Оставете ги да престоят 10 минути, за да пуснат водата си, след което ги отцедете добре.

2. В голяма купа разбийте яйцата, добавете слънчогледовото олио и млякото и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна.

3. Добавете към сместа настъргания пармезан, отцедените тиквички, сол и черен пипер на вкус.

4. Постепенно добавете брашното и инстантната мая, като разбърквате, докато се образува гъста и еднородна смес.

смес тиквен хляб

Снимка: Pinterest

5. Намажете формата за хляб с масло и я поръсете с малко брашно, за да предотвратите залепването на тестото.

6. Изсипете приготвената смес във формата и я разпределете равномерно.

смес хляб от тиквички

Снимка: Pinterest

7. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути, докато хлябът стане златистокафяв и клечка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста.

хляб с тиквички

Снимка: Pinterest

8. Оставете хляба да се охлади леко, преди да го извадите от формата и да сервирате.

резен хляб от тиквички

Снимка: Pinterest

Насладете се на този прекрасен домашен хляб с тиквички!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft