Домашен хляб от тиквички – мек, вкусен и идеален за всеки повод
Хлябът с тиквички е отличен избор за тези, които искат да се насладят на домашен, ароматен и лек хляб, който може да се сервира като закуска, лека закуска или гарнитура към основно ястие.
Тази рецепта съчетава свежестта на тиквичките с богатия вкус на пармезан, създавайки перфектната текстура и неустоим вкус.
Пригответе този хляб и изненадайте любимите си хора с уникален кулинарен специалитет,. Ето какво ви е необходимо за нашия Домашен хляб от тиквички :
Домашен хляб от тиквички
Продукти:
- 3 яйца
- 80 мл слънчогледово олио
- 100 мл прясно мляко
- 100 г настърган пармезан
- 200 г бяло брашно
- 8 г инстантна мая
- 300 г тиквички (настъргани)
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
- олио (за покриване на формата)
- малко брашно (за поръсване на формата)
Приготвяне:
1.
2. В голяма купа разбийте яйцата, добавете слънчогледовото олио и млякото и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна.
3. Добавете към сместа настъргания пармезан, отцедените тиквички, сол и черен пипер на вкус.
4. Постепенно добавете брашното и инстантната мая, като разбърквате, докато се образува гъста и еднородна смес.
Снимка: Pinterest
5. Намажете формата за хляб с масло и я поръсете с малко брашно, за да предотвратите залепването на тестото.
6. Изсипете приготвената смес във формата и я разпределете равномерно.
Снимка: Pinterest
7. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути, докато хлябът стане златистокафяв и клечка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста.
Снимка: Pinterest
8. Оставете хляба да се охлади леко, преди да го извадите от формата и да сервирате.
Снимка: Pinterest
Насладете се на този прекрасен домашен хляб с тиквички!
Да ви е сладко!