Домашна трахана от старите книги по нова рецепта - най-вкусните супички и яхнийки стават с нея!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашна трахана от старите книги по нова рецепта - най-вкусните супички и яхнийки стават с нея!
Домашна трахана от старите книги по нова рецепта - най-вкусните супички и яхнийки стават с нея!
760
Източник: За Жената
Домашна трахана от старите книги по нова рецепта - най-вкусните супички и яхнийки стават с нея!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тархана (или "трахана") е традиционно ястие, което внася топлина и простота на трапезата. Тази рецепта за домашна трахана, приготвена с помощта на блендер, е бърза, лесна и идеална за всеки, който иска да създаде вкусна храна за своите близки.

С минимални усилия и няколко основни съставки ще получите качествена трахана, която може да се съхранява и използва за най-различни ястия.

трахана видове

Снимка: Pinterest

Ето какво ви е необходимо за нашата Домашна трахана в блендер :

Домашна трахана в блендер

Необходими съставки:

  • 1 яйце
  • 150 г бяло брашно
  • 50 г грис
  • 2 супени лъжици прясно мляко или кисело мляко
  • 1/4 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

1.

В купата на блендер (или уред от типа Nutribullet) сложете яйцето, солта, млякото или киселото мляко, гриса и брашното.

грис в купа

Снимка: Pinterest

2. Пулсирайте блендера за кратки интервали от 2-3 секунди, за да смесите съставките. Разклатете съда, за да изгладите сместа, след което пасирайте отново за още 2 секунди.

едри трохи

Снимка: Pinterest

3. Разпределете получената смес равномерно на тънък слой върху чисти кухненски кърпи.

4. Покрийте я с марля и я оставете да изсъхне на слънце или на проветриво място в дома, като разбърквате от време на време.

домашна трахана

Снимка: Pinterest

5. След като траханата изсъхне напълно, съберете я в платнени торбички за съхранение.

Забележка

Тази рецепта е основна и може да се адаптира. Посочените количества са достатъчни за една порция в зависимост от капацитета на вашия блендер.

За по-големи количества, като например тесто от 10 яйца, повторете процедурата няколко пъти според нуждите си.

С така приготвената домашна трахана може да сгъстите супи и яхнии, а може и да я оставите да набъбне в горещ бульон и да имате пълноценно и лесно ястие, приготвено без много усилия!

трахана яхния

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft