Дреболии със заливка
	1 комплект агнешки дреболии
	2-3 връзки пресен лук
	1 глава стар лук
	1 и 1/2 ч.ч. ориз
	1/2 ч.ч булгур
	1 ч.ч. олио
	1 с.л. доматено пюре
	черен пипер
	червен пипер
	магданоз
	джоджен
	700 мл прясно мляко
	3-4 бр. яйца
	сол
Сваряват се агнешките дреболии и се изваждат от бульона. Маха пяната на бульонът и после се посолява. Дреболиите се нарязват на ситно. В дълбока тава се запържват в олиото лукът, пресният, лук нарязан на ситно (само бялата част, зелената се прибавя после), дреболиите, оризът и булгурът. Слагат се подправките и доматеното пюре. Залива се с бульон, като на една част ориз и булгур (смесени) се слагат 4 части бульон (1:4). Ако бульонът не е достатъчно може да се добави топла вода. Прибавя се и прясното мляко с разбитите яйца. Всичко много добре се разбърква и се слага в предварително загрята фурна на средна температура.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







