Д-р Комаровски изреди 7-те стъпки за справяне с коронавируса у дома - инструкции за самоспасяване:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Д-р Комаровски изреди 7-те стъпки за справяне с коронавируса у дома - инструкции за самоспасяване:
2915
Източник: blitz.bg
Д-р Комаровски изреди 7-те стъпки за справяне с коронавируса у дома - инструкции за самоспасяване:

Сигурни сме, че вече сте прочели какви ли не препоръки за предпазване от коронавирусна инфекция , както и мнения на светила от всякакъв ранг по въпроса. Но ако все пак се заразите? Какво да правите тогава? На тези въпроси отговаря едно от светилата в медицината в Украйна - д-р Комаровски.

Известният украински педиатър Евгений Комаровски е признат авторитет в областта на медицината.

Във връзка с разпространението на коронавируса той подготви видео инструкция за самостоятелно спасяване от коварния инфекциозен агент.

Лекарският списък с препоръки предизвика бурна дискусия в мрежата.

Предлагаме ви да се запознаете с инструкциите на Комаровски и да се научите от него как да предотвратите най-обсъждания вирус на нашето време.

Инструкции за самоспасяване

Основните точки от съветите на известния педиатър са следните:

1. Намирайки се в хоризонтално положение увеличавате вероятността от развитие на пневмония, така че трябва постоянно да се движите. Ако състоянието не ви позволява да сте активни, опитайте се да седнете, ходете до тоалетната по-често и пийте повече вода.

2. Влажността на въздуха в апартамента трябва да бъде между 40% и 60%, а температурата - между 18 ° C и 22 ° C. Винаги проветрявайте и използвайте овлажнител.

3. Не трябва да ядете елда, консерви или месо, а високовъглехидрати храни като овесени ядки, грис, горски плодове, шоколад, кондензирано мляко, плодове.

4. Не забравяйте да пиете много течности, особено тези, съдържащи глюкоза. Комаровски дори препоръчва да се пие кока-кола, пакетирани сокове. Водата в големи количества също е препоръчителна.

5. Въпреки факта, че в стаята, където се намира пациентът, трябва да е хладно, заразеният не трябва да замръзва. Комаровски подчертава, че трябва да се обличате топло.

6. Непрекъснатото наблюдение на състоянието е важен момент. Така че, редовното измерване на температура, налягане, контрол на честотата на уриниране е задължителен списък от действия за всеки пациент.

7. Магическо хапче за вируса все още не е измислено, затова д-р Комаровски препоръчва на болните граждани да не спират да приемат лекарства заради хронични заболявания и да започнат да приемат антипиретични лекарства.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft