Д-р Комаровски посочи грешката, която правим всички при прането на маските си

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Д-р Комаровски посочи грешката, която правим всички при прането на маските си
1408
Източник: https://jenata.blitz.bg/
Д-р Комаровски посочи грешката, която правим всички при прането на маските си

Пандемията от коронавирус е в разгара си и въпреки че някои от европейските държави вече опитват да свалят извънредните положения, в които се намират страните им, за всички е ясно, че тази зараза няма да ни остави скоро намира.Трябва да се приспособим и да я преборим, а за целта трябва да поддържаме висока лична хигиена и да спазваме социална изолация. 

Правителството за втори път, този сякаш окончателен за сегашната ситуация, наложи задължителното носене на маски навън, като превенция, защото всеки може да е болен и да не знае, а така да зарази околните. 


Недостиг на маски и консумативи за дезинфекция вече няма, но как всъщност да употребяваме всичко това? 

Д-р Евгений Комаровски разкри една голяма грешка, която допускат много хора, в опита си да почистят маските си за многократна употреба. Лекарят обясни и какъв е най-добрият начин да дезинфекцираме маските си. Според него не е необходимо да почистваме маската по специален начин, а това че някои слагат маската си във вода, която преваряват или я бутат в микровълновата с алкохол, е напълно грешно. 

"Просто ги преперете на ръка с почистващ препарат и ги проснете някъде, за да изсъхнат", каза Комаровски."Може да използвате всякакви почистващи препарати, дори такива за миене на съдове и такива, предназначени за бяло пране.

Може да накиснете за малко маската, а след това да я прострете", каза той. 

Според него е по-добре да преперете дори маска за еднократна употреба и да я използвате, отколкото да ходите въобще без такава.

"Ако сте над 60 години, ако сте със затлъстяване, пушите, имате хипертония - носете си маските. Пазете себе си и околните, това е отговорно", смята той.к

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft