Ето единствената у нас фолкпевица учителка, която с нетърпение иска да се върне в клас-Снимка

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето единствената у нас фолкпевица учителка, която с нетърпение иска да се върне в клас-Снимка
1170
Ето единствената у нас фолкпевица учителка, която с нетърпение иска да се върне в клас-Снимка

Единствената фолкпевица учителка у нас няма търпение да се върне в клас. Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър" в Пловдив.

"След въвеждането на дистанционното образование, часовете ни са изцяло онлайн.

Радвам се, че имам възможност да общувам отново с децата, защото това много ме зарежда", разказва Димана, която през компютъра пее с учениците и преподава нотите. Въпреки че добре се справя с обучението през мобилни устройства, фолкпевицата признава, че няма търпение отново да влезе в класната стая. Според нея личният контакт с децата е много по-полезен за образованието.

Паралелно с онлайн обучението, Димана записва и нови песни, които с падането на извънредното положение скоро ще видят бял свят. "Не искам да се ангажирам с конкретен срок, защото всичко се променя. Но мисля, че трябва да пусна и фолклорна песен, защото последно правих дует с ДесиСлава", обясни Димана.

Фолкпевицата стана учителка, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет. Като част от обучението си преди две години тя стажува като учителка на петокласници в училище "Свети Патриарх Евтимий" в града под тепетата.

"Преподаването ми е много интересно, а децата проявяват желание да учат в моите часове. Говорим си както за велики композитори, така и за фолклорните области в България и родните обичаи и традиции. Учениците са любознателни и се опитвам да им разказвам по интересен начин", разказа пред "България Днес" Димана, която разказва на малчуганите за Моцарт, Шостакович и други велики композитори. Тя изтъква, че все повече младите хора проявяват интерес към родния ни фолклор и се интересуват за корените му. Затова и внимателно им разказва за нещата, които е научила преди години.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft