Ето защо бабата е толкова важна фигура в живота на детето

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето защо бабата е толкова важна фигура в живота на детето
1977
Източник: jenite.bg
Ето защо бабата е толкова важна фигура в живота на детето

Ето защо бабите са толкова важна фигура в живота на едно дете

Бабите по майчина линия са уникални с това, че имат специална връзка с внуците си. Те играят важна роля в нашия живот, както на емоционално, така и на генетично ниво.

Дори ако не прекарвате много време с баба си по майчина линия, връзката между вас и нея никога няма да изчезне.

Това се случва, защото вие наследявате нейната ДНК, нейния темперамент, нейните вкусове и нейните емоции! Алехандро Йодоровски, чилийски есеист, е написал книга, наречена Метагенеология: Самооткриване чрез психомагията и родословното дърво, където той обяснява генетичното влияние на бабите по майчина линия върху внуците, защото гените могат да пропуснат поколения. Според Алехандро гените, които децата получават в майчините си утроби, идват директно от техните баби.

 

Сред всички баби и дядовци и роднини, бабата по майчина линия е най-отговорната за наследяването на гените.

 Гените не винаги се предават директно на следващото поколение, могат да пропуснат едно. Ето защо винаги има вероятност някои деца да изглеждат като техните лели, чичовци, баби и дядовци повече отколкото на собствените си родители. Децата може да не изглеждат точно като баба си, но винаги ще има белег върху тях: усмивката, цветът на очите, начина на движение и ходене.

 

Също така, те понякога наследяват костната структура, мускулите или дори генетичните заболявания от техните баби и дядовци. Ние споделяме средно 25% от нашата ДНК с нашите баби и дядовци. Учените от университета в Кеймбридж публикуват проучване за връзката между бабата по майчина линия и нейните внуци. Според това изследване, тази връзка се случва поради Х-хромозомата: бабите по майчина линия предават 25% от техните Х-хромозоми на всичките си внуци.

 

Бабите по бащина линия пък предават своите Х-хромозоми само на внучките си, но не и на внуците си. Според Йодоровски, децата също наследяват емоционалните преживявания на техните баби по майчина линия. Емоциите, които бабата е изпитвала, когато е била бременна с дъщеря си, могат да бъдат предадени на бъдещите й внуци, тъй като тази информация може да бъде записана в ДНК и да остане там, дори ако прескочи едно поколение.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft