Ето каква е разликата от коя страна слагате маската, защото има значение

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето каква е разликата от коя страна слагате маската, защото има значение
4027
Ето каква е разликата от коя страна слагате маската, защото има значение

В светлината на последните неприятни събития медицинските маски се превърнаха в оскъдна стока. Стигна се дотам, че това евтино средство е по-лесно да си го ушиете със собствените ръце у дома .

Днес обаче, ще ви кажем как да носите медицинска маска и в какви случаи като цяло си струва да го правите. В крайна сметка, дори тук има много нюанси, за които мнозина не знаят.

„Маската се носи от човек, който има заболяване или лоши микроби в тялото си. Те не се поставя на здрав човек ”, каза д-р Комаровски преди около година в една от програмите си.

 

Наистина, когато човек кашля или киха, той изпраща заразените капчици директно в заобикалящото пространство, което е опасно за другите хора. Когато пациентът си сложи маска, тя приблизително намалява наполовина количеството изхвърлена течност.

Световната здравна организация дори днес отбелязва, че маските и по-модерните предпазни средства (като респиратори) са препоръчителни за лекари, които редовно влизат в контакт с болни хора. Що се отнася до здравите хора, те трябва да използват маски за превенция, ако влязат в контакт с пациенти.

 

В момента няма ясни доказателства, че маските като цяло защитават здравия човек. Освен това самата СЗО обяснява, че носенето на маска може да бъде вредно, защото човек, надявайки се на несъществуваща защита, ще пренебрегне други предпазни мерки, например, по-малко вероятно е да дезинфекцира ръцете си.

Също така организацията се опасява, че поради липсата на маски като защитни средства, тези, които наистина се нуждаят от тях, ще бъдат ощетени - лекари, пациенти, роднини на пациенти.

В същото време в Китай, където успяха да контролират скорошната критична ситуация, носенето на маски на многолюдни места беше силно препоръчително. Помогна. Не трябва обаче да забравяме, че вирусът е в състояние да проникне дори през очите.

Важно е да се каже на коя страна да се носи медицинската маска най-правилно. Факт е, че закупената медицинска маска има бяла шевна страна и цветно лице. Пациентите слагат маската с бялата страна навътре. Ако човек е здрав и носи маска, за да не се зарази, тогава трябва да носите маската с бялата страна навън.

Във всеки случай маската ще защити еднакво, но правилният избор на страната ще позволи на другите да разберат кой е пред тях: болен човек или някой, който просто не иска да се зарази.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft