Ето как коронавирусът оказа влияние на сексуалния ни живот

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Секс
Ето как коронавирусът оказа влияние на сексуалния ни живот
2055
Ето как коронавирусът оказа влияние на сексуалния ни живот

Определено това е нещо, на което трябва да обърнете внимание.

Със затварянето на голяма част от България, хората преживяват значителни промени в всекидневния си живот. Никой не ходи в офиса, децата на ходят на училище, плановете за вечеря и партита се отменят.

Не е учудващо и че тези промени влияят и върху сексуалния живот на хората.

Хората, които се самоизолират и са без постоянен партньор правят по-малко секс. От друга страна, човек, чийто партньор е бил поразен от вируса, но се е възстановил, би могъл да сметне за прекалено рисковано да има сексуални отношения другия.

 

Сексуалните терапевти и учени са установили, че хората могат да кривнат и в двете посоки. Това е, защото двама човека могат да реагират на една и съща ситуация по различен начин. Следователно, факторите които повишават сексуалното желание в някои хора, могат да го занижат в други.

 

Ако на фона на тази пандемия не сте в настроение, не сте единствени. Всъщност, доста хора се оплакват, че отчаянието и паниката са довели със себе си изненадваща липса на либидо. Други пък казват, че гушкането вече им се струва неприятно. Проучване гласи, че само 24% от извадка от 9000 човека казват, че вирусът е афектирал позитивно върху сексуалния им живот. Някои дори изживяват своите фантазии в София с доста игриви компаньонки онлайн, чрез камера, по време на карантината, докато чакат всичко да приключи.

В България, услугите с ескорт момичета, изискващи физически контакт, губят хиляди в тази пандемия, заради ограниченията в пътуването и отменените конференции, но както се казва: всеки път, когато има паника, има промяна на властта.

 

Борба с отчаянието. За много хора сексът е последното нещо, за което си мислят, когато са стресирани. От чуденето как да се погрижат за възрастния си родител, до това да се справят с новите навици и да се поддържат във форма, доста неща сочат към това да не правим секс. Причината е, че хората са фокусирани върху това да оцеляват. Тревогата, стресът и възможността за загуба на работното място влияят върху сексуалния живот и оттам и върху връзките.

 

Икономическата криза. Икономическото състояние на България е в голям падеж. Изследвания, проведени в страната, сочат че по време на периоди на просперитет, като 50тте години на 20ти век, е имало повишаване на раждаемостта, а по време на рецесията през 2008 е имало падеж. Всъщност, между 2008-2013 година, много малко деца са били родени в България. Подобен може да е случаят по време на тази пандемия. Понеже хората се мъчат да поддържат живота си, те не могат да си позволят да имат още едно дете.

 

Прекалена близост. В дългосрочните връзки може да е трудно да запазим тръпката дори в най-добрите времена. Това може да стане още по-зле, ако сте затворени на едно място заедно. Трудно се намира време, в което да не сте заедно и има прекалено малко възможности за потапяне в независими дейности.

В интерес на истината, прекалената близост може да попречи на интимността, която търсите в секса. Ако виждате, че либидото ви се колебае между двете крайности в тази пандемия, знайте, че не сте сами.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft