Ето как правя аз уникално Сладко от сливи - БЕЗ киснене във вар, а плодовете остават хрупкави и твърди!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как правя аз уникално Сладко от сливи - БЕЗ киснене във вар, а плодовете остават хрупкави и твърди!
Ето как правя аз уникално Сладко от сливи - БЕЗ киснене във вар, а плодовете остават хрупкави и...
1558
Източник: За Жената
Ето как правя аз уникално Сладко от сливи - БЕЗ киснене във вар, а плодовете остават хрупкави и твърди!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за домашно приготвено Сладко от сливи е тествана и усъвършенствана повече от 20 години. Без използването на варена вода, този метод гарантира естествен вкус и твърди плодове, които не се разпадат по време на готвене.

С прости съставки и прецизна процедура ще получите сладко с перфектния баланс на сладост и аромат, идеално за наслада по всяко време.

Ето какво ви е необходимо за уникалното Сливово сладко с хрупкави плодове :

Сливово сладко с хрупкави плодове

Продукти:

  • 1 кг почистени сливи
  • 1 кг захар
  • 400 мл студена вода
  • 2 пакетчета (40 г) сода бикарбонат
  • 500 мл студена вода (за разтвора със сода бикарбонат)
  • 1 лимон

Приготвяне:

1. Изберете узрели, но твърди сливи. При покупка вземете около 1,5 кг сливи, за да получите 1 кг след почистване. Почистете сливите от костилките с помощта на здрава пластмасова или метална сламка, като внимателно ги пробиете на върха.

махане костилки

Снимка: Youtube

2. Пригответе разтвор от 500 мл студена вода и 40 г сода бикарбонат. Накиснете почистените сливи в разтвора и ги оставете да престоят 20 до 30 минути.

сода във водата

Снимка: Youtube

сливи в содена вода

След това отстранете кората с нож и върнете сливите в разтвора, за да не се окислят.

обелени сливи

Снимка: Youtube

3. Сложете 1 кг захар в широка тенджера и я залейте с 400 мл студена вода. Оставете да заври, след което добавете нарязания на резенчета лимон и варете още 15 минути.

захарен сироп

Снимка: Youtube

4. Отцедете сливите от разтвора със содата бикарбонат и внимателно ги добавете към сиропа. Продължете да готвите на среден до силен огън за 20 до 25 минути.

сливи в сироп

Снимка: Youtube

Докато варите, не бъркайте с лъжица; вместо това, разклатете внимателно тенджерата с кръгови движения, за да запазите плодовете непокътнати. Отстранете всякаква пяна, която се образува на повърхността.

7. За да проверите дали сладкото е готово, вземете малко сироп в чинийка и го оставете да се охлади. Ако се достигне желаната гъстота, сладкото е готово.

7. След като свалите от котлона, покрийте тенджерата с чиста, влажна кърпа, напоена със студена вода и добре изцедена. Оставете да се охлади напълно до следващия ден.

8. Прехвърлете сладкото в чисти, стерилизирани буркани. Запечатайте с целофан и капаци.

сливово сладко

Снимка: Youtube

9. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

сладко цели сливи

Снимка: Youtube

Това домашно приготвено сладко от сливи е истинско лакомство, идеално за закуска, десерти или като добавка към различни ястия. Насладете се на богатия му вкус и естествен аромат! 

сладко от цели сливи

Снимка: Youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft