Ето колко пари взима от възрастни хора: Жертва на маг Недялка, която разваля магии: Поиска ми 20 000, че дъщеря ми е зле-Видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Ето колко пари взима от възрастни хора: Жертва на маг Недялка, която разваля магии: Поиска ми 20 000, че дъщеря ми е зле-Видео
2306
Ето колко пари взима от възрастни хора: Жертва на маг Недялка, която разваля магии: Поиска ми 20 000, че дъщеря ми е зле-Видео

22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал "Чародейка" е поредната представяща се за маг и феномен на България, без да притежава гадателски способности. За разлика от колежките си, тя не пуска обяви в интернет, а във вестници, които се четат от възрастни хора.

Твърди, че чисти всякакви магии, страх и стрес, а също отключва късмета и помага при зависимости.

Притежава удостоверение за завършен 10-дневен курс по окултизъм и гадателство, който е взела с успех "Добър 4".

От март 2021 г. в продължение на една година излъганите от нея пенсионери са около 37 души, според източници на NOVA в полицията. Срещу мнимата ясновидка тече разследване. 

85-годишната Бойка Колевска от кюстендилското село Коньово е превела 1800 лева на Недялка. "Питах я за малкия ми син, който обича да пие. Тя каза, че може и ще направи всичко, но ако внеса 300 лева", обясни тя.

Жената изпратила по пощата парите до адреса на ясновидката в Русе. "След ден-два поиска още 1500 лева, защото щяла да пътува до Божи гроб, но ѝ казах, че нямам. Посъветва да взема заем, за да платя и тя да донесе земя от Божи гроб", разказва още Бойка.

За няколко дни възрастната дама събрала парите от близки и приятели. Изпратила ги по куриер. "Кой 50, кой 250, каквито имаха - дадоха ми. Зет ми ми даде 500 лева. Каза когато мога да ги върна. Дадох им парцел да берат орехи в замяна.

Всички баби събираме пари за дървата и за лекарствата. Казах, че изпращам 1500 лева и получих разписка за тях. Дрехи не съм купувала от години, обувките ми, ако видите какви са... Сирене и кашкавал не купувам", обясни жената. Тя получава минимална пенсия. Връщала парите, които е заела, близо година след това.

Докато Бойка контактува с Недялка, полицията започва разследване по сигнали, постъпили срещу нея. Органите на реда издирват всички, които са превеждали пари на мнимата гадателка и така стигат и до Бойка Колевска.

"Казах им, че имам квитанция за внесени пари от пощата, както и от куриерската фирма. Дадох ги на полицията и направиха протокол. Казаха, че има 200 души, които са се оплакали и трябва да свидетелствам по дело", посочи тя.

Наталия Иванова от София също е дала показания в полицията. Твърди, че е превела на мнимата ясновидка 23 000 лева - заради здравословни проблеми на дъщеря ѝ и съпругът ѝ. Намерила обявата във вестник за пенсионери. "Каза да ѝ преведа 400 лева, даде ми адрес.

Веднага го направих. Пред икона свещичка каза да запаля и да се обадя след 15 минути, когато каза, че имам родово проклятие и трябва да се вземат мерки. На следващия ден - същото. Накара ме да преведа три по 500 лева, защото ми е сериозно положението. Иконата ѝ казвала така. Толкова въздействащи бяха думите ѝ, че няма как човек да осмисли всичко", обясни тя.

Така в продължение на няколко дни Недялка карала жената да пали свещи пред икона и не спирала да иска пари. "Каза ми, че ще изчисти всички външни намеси и проклятия. Не мога да тичам да превеждам непрекъснато и предложих наведнъж. Предложи ми да опаковам в кутия парите като подарък", спомня си тя.

След това поискала още 15 000 лв., за да довърши развалянето на родовото проклятие. Наталия изпратила парите по куриер. "Недялка ми каза да не споделям с никого, за да станат нещата. Не се задоволи със сумата, поиска ми още 20 000 лева, защото дъщеря ми била зле.

Трябвало 9 дни подред да се коли агне и кръвта му да се стича по земята, за да може да се оправи. Имах само 2000 лева в картата. Тя щяла да купи агнетата и ще ги коли. Тогава вече ѝ казах, че е измамница и си играе с живота на хората. Поисках да ми върне парите. Отвърна ми, че както може да ми помогне, може и да ми навреди. Уплаших се", заяви Наталия.

Мъж от Сливен твърди, че е превел 12 500 лева на представящата се за гадателка. Той е на 84 години и желае анонимност. Потърсил я, защото мислел, че на внука му не му върви. "Пишеше "Феноменът на България", разваляла черни магии.

Почна да ме изнудва, а аз се страхувах да не навреди на децата ми. Дори да давам пари, може пак да измисли нещо. Пак се залъгвах и давах пари. Тя си измисли, че синът ми има черна магия", разкри той.

В началото Недялка искала по-малки суми, които мъжът превеждал чрез платформа за онлайн разплащане. "Започна с 200-300 лева. След това започнах по 2000 лева. Това бяха спестяванията ми. По-големите суми изпращах под формата на документи по куриер. Като я питах, тя казваше, че така е по-дискретно.

Купувала мотиви, затова ѝ трябвали толкова пари", казва той. Контактът му с нея продължил 2 месеца, след това останал без пари. Тогава го съветвала да вземе от сина си. Възрастният мъж не приел и спрял да контактува с нея. Мъжът е разпитан в полицията.

Екип на NOVA откри мнимата гадателка в дома ѝ в Русе, под претекст, че ѝ носи документи през куриер. Когато вижда камерата, Недялка бяга, а дядо ѝ опитва да попречи на снимките. Баба ѝ отрича тя да се е представяла за ясновидка, както и да има гадателски способности. Според нея не работела, а гледала малките си деца.

Другият ѝ дядо също отрича внучката му да има оракулска дарба. Близките на Недялка опитаха да изгонят екипа ни и от улицата. Срещу нея още няма повдигнато обвинение, защото се чакат експертизи. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft