Ето къде да заведете децата на 1 юни - списък със събитията:

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Ето къде да заведете децата на 1 юни - списък със събитията:
790
Ето къде да заведете децата на 1 юни - списък със събитията:

Над 60 инициативи за деца включва тазгодишното издание на "Детски панаир" в София, което по традиция ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов”.

Децата ще могат да станат откриватели в Националния природонаучен музей, Университетски ботанически градини – София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей и Софийската градска художествена галерия. Специално за събитието е създадена и забавна игра за София, с която децата ще могат да станат откриватели и да научат много интересни неща за столицата.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство.

Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – физика и химия със специално разработено ателие, което цял ден ще се правят експерименти. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Подготвена е и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция, ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да влязат в ролята на истински пожарникари.

„Детски панаир” е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

“Библиотека в планината”

На 1 юни 2017 г. в 11:00 ч. пред детския екостационар “Бели брези” в природен парк “Витоша” Столична библиотека и Дирекция природен парк “Витоша” за втора поредна година ще стартират инициативата “Библиотека в планината”. Посетителите ще могат да прочетат атрактивни заглавия и любими свои книги, както и да получат безплатна едногодишна читателска карта за Столична библиотека.

Предвидена е също богата и разнообразна музикално-развлекателна програма, кът на билките и още много игри и забавления.

И през този сезон туристите и любителите на планината ще могат да ползват мобилните къщички на Столична библиотека, заредени с нова и интересна литература, на следните места:


Детски еко стационар „Бели брези“;
Момина скала;
Алеко;
И на най-високата точка в планината – Черни връх.

Всеки желаещ може да си вземе книга и да обогати тези планински библиотеки, като постави в тях свои книги.

Детски център на Столична библиотека

На 1 юни – Международния ден на детето, Детският център на Столична библиотека кани всички, които се чувстват деца, да празнуваме заедно! За Вас сме подготвили цветна палитра от събития – интерактивна приказка-игра „Бел и дъгата“, уъркшоп с писателката Живка Шопова и нейната книга „Букви опашати“ и представяне на издателство Funky Books с книгите „Натисни точката“ и „Много гладната гъсеница“.

Трамвай библиотека

 На 1, 2, 3-ти юни от 11:00ч. до 15:00ч. в София ще се движи трамвай библиотека по маршрута от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“. Той ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги. На място ще има и библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат също безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Столичен зоопарк

На 1-ви юни, Международния ден на детето, в Зоологическа градина София ще има много събития, забавления и игри за децата. Фокуси, състезания по зумба, кунг – фу тоа демонстрации, Магия за детско четене, книги и много, много награди и подаръци за всички деца ….а и за родителите

Издателство Сиела, списание Първите седем, списание 9 месеца и Столична община, дирекция „Социални дейности“ канят всички деца и родители да се включат в празника за Деня на детето от 10, 30 на сцената при слона.
Програмата включва шоу-спектакъл с актьора Николай Николаев, забавни игри и занимания за деца, последван от състезание за деца по зумба(фитнес танц). Стела Даскалова автор на книгата „Всичко започва от детството“ ще проведе анкета с въпроси по различни теми, които вълнуват децата. Жюстин Томс от Кафене.бг ще покаже магии за детско четене. Катерина Зарева от Екологичният Научно-образователен Център на Зоопарк София ще разкаже на децата за новите бебета животни, които са се родили тази година в зоопарка.
От 15:30 на сцената програмата продължава с детския празник по пътна безопасност „ В пътното движение – с усмивка и уважение! Спри! Детето запази!” с участието на Стопчо, бате Стоян Песнопойко, Веселото Столично Светофарче, Пипи Дългото чорапче, Алф и холивудската звезда маймунката Тошко, Искрен Пецов, Шехерезада и Ник Нем и балет Естреа. Така фона на веселото празнично настроение децата отново ще си припомнят правилата на пътното движение. 

Вход свободен

Детски литературен маршрут със Зорница Христова

На най-големия празник на децата – 1-ви юни, започваме и нашите Детски литературни маршрути. Изкусен разказвач и автор на първите два (на 1-ви и 15-ти юни) ще бъде Зорница Христова – преводач, журналист, издател и писател на детски книжки.

Зорница ще ни преведе през произведенията на някои от най-любимите ни български класици: Заедно ще си припомним онова „Копче за сън“, дето върши чудеса с малчуганите, на които не им се спи. Ще полетим до Луната (ама с-а-а-амо за малко) с Ян Бибиян, ще станем смели капитани – заедно с Васко да Гама от село Рупча и накрая, Драги ми господине, накрая на нашето литературно приключение, „Ние, врабчетата“ ще си почуруликаме щастливо, както само ние си знаем и можем!

Очакваме ви 1-ви юни (събота), както и на 15-ти юни (отново събота), на ул.“Елин Пелин“ №1, в 11 часа, откъдето ще се впуснем в нашето Литературно пътешествие. 
Детският литературен маршрут е с продължителност 2 астрономически часа. 
Литературният маршрут е един и същ за посочените две дати. 
Език - български, вход свободен. 
Без предварително записване.

1 юни в БДЖ - БДЖ подарява безплатно пътуване на децата до 14 години по случай Международния ден на детето. Младите пътници могат да се възползват от тази възможност от 00:00 ч. до 24:00 ч. на 1-ви юни.

И още...

На открито

10.00ч. Благотворително бягане за деца - Борисова градина

10.00ч. - MINI ART FEST 9 - Южен парк II

10.00ч. - Детски празник "Всички заЕдно"- Борисова градина

11.00ч. - National Geоgraphic Kids Tour '19 - София - Борисова градина

11.00ч. - Приятели На Пътя! - Празник На Пътната Безопасност В Южен Парк.

11.00ч. - "Празник на детските усмивки" с Радио FM+ - Парк Заимов

11.00ч. - Първи юни със скаути - Борисова градина

13.30 - София МОНО - парк Военна академия - Бременските музиканти, работилница за кукли - вход свободен

14.00ч. - Тенисът - спортна приказка - Tennis Club 15-40

17.00ч. - Приказни герои и Супер Марио в Деня на детето - Парк Дружба

На закрито

1 юни в Музейко - безплатен ден

Ден на детето в TechnoMagicLand - безплатен ден

НДК - Софийски Международен Литературен Фестивал за деца и младежи - ателиета, срещи и изложби

Забавен 1 юни в Bulgaria Mall

11.00ч. - Часът на Балона - Fun Ring Park - вход свободен

11.00ч. - Бебе надпревара - Парадайс център

11.00ч. - Денят на детето в ИКЕА

11.00ч. - 1 юни - празник от деца за деца - Park Center Sofia

13.00ч. - Ден на детето в Квадрат 500

15.00ч. - Ден на детето на пистата в CARVE - CARVE Indoor Ski, Board & Bar - безплатно каране на ски и сноуборд на закрито

16.00ч. - 1 Юни с Маргаритка и Приказки Без Край София! Paradise Center

На сцена

11.00ч. - БАЛЕТ „АРАБЕСК“ ПОДАРЯВА СПЕКТАКЪЛА „ПЕПЕЛЯШКА“ ВХОД СВОБОДЕН ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО - Държавен музикален и балетен център

11.00ч. - Лили и вълшебното бисерче - Софийска опера и балет - голяма зала

11.00ч. - Първи юни с "Джаз за деца"! - PhotoSynthesis - място за фотография, хора и идеи

19.00ч. - Вещици и магьосници - Зала България


11.00ч. - Роня, дъщерята на разбойника - Театър София

11.00ч. - Въздущната принцеса - Театър Възраждане

11.00ч. - Том Сойер - Малък градски театър (Зад канала)

11.00ч. - Бременските музиканти - Младежки театър "Николай Бинев"

11.30ч. - Светулки - Театър 199

12.00ч. - Приказка за попа и неговият слуга Глупан - безплатно за деца - Столичен куклен театър - салон Гурко

16.00ч. - Червената шапчица - Театър Възраждане

16.30ч. - Приказка за рицаря без кон - Младежки театър "Николай Бинев"

16.30ч., 19.30ч. - Цирк "Балкански" с КАЛЕЙДОСКОП - парк Възраждане

17.00ч. - Ние, врабчетата - безплатно за деца - Столичен куклен театър - салон Гурко

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft