Е толкова яки тиквички по гръцки не сте яли. Бягайте към кухнята да си направите, че деня мина
5 Август 2016
767990
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Чудесна идея за лек обяд или вечеря
Предлагаме ви една чудесна идея за лек обяд или вечеря. И макар че повечето хора залагат със сигурност на пържени тиквички през лятото, пробвайте и гръцкия вариант.
Малко по-различен е.Необходими продукти:
2 тиквички
брашно
сол
олио/зехтин
лед и студена вода
За соса:
2-3 ск. чесън
300 гр. кисело мляко
2 с.л. течна сметана
копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на тънки лентички по дължина. Приготвяме купа пълна с лед и студена вода. Потапяме тиквичките и ги отставяме в хладилника за около 30 минути.
През това загряваме олиото. Вадим тиквичките от водата, посоляваме ги и ги овалваме в брашно. Внимателно ги изтръскваме от брашното. Пържим ги от двете страни. Когато ги извадим ги редим върху кухненска хартия за да се отцеди излишната мазнина. Имайте предвид, че стават мазнички. Счукваме чесъна с щипка сол, смесваме киселото мляко, сметаната и копъра.
Хапвайте ги веднага докато са топли и хрупкави.
2 тиквички
брашно
сол
олио/зехтин
лед и студена вода
За соса:
2-3 ск. чесън
300 гр. кисело мляко
2 с.л. течна сметана
копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на тънки лентички по дължина. Приготвяме купа пълна с лед и студена вода. Потапяме тиквичките и ги отставяме в хладилника за около 30 минути.
През това загряваме олиото. Вадим тиквичките от водата, посоляваме ги и ги овалваме в брашно. Внимателно ги изтръскваме от брашното. Пържим ги от двете страни. Когато ги извадим ги редим върху кухненска хартия за да се отцеди излишната мазнина. Имайте предвид, че стават мазнички. Счукваме чесъна с щипка сол, смесваме киселото мляко, сметаната и копъра.
Хапвайте ги веднага докато са топли и хрупкави.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари