Жените, които живеят само за другите и пренебрегват себе си, се превръщат в "лелки"

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Жените, които живеят само за другите и пренебрегват себе си, се превръщат в "лелки"
6053
Жените, които живеят само за другите и пренебрегват себе си, се превръщат в "лелки"

Веднъж, като се прибрал от работа, съпругът обръща внимание на своята сродна душа и поглежда дълбоко в очите: Откъде се е появило това „чудовище“ в апартамента им? Дебело, в нелеп шал, препасано с престилка със страховита рисунка, а ръцете му целите в брашно. Извинява се: о, Кольо, съжалявам, нямах време да изпека тортата.

Нищо, тя вече е във фурната.

 Мъжът просто иска да попита: "Лельо, коя си ти?"

 „Чудовището“ отговаря: жена ти, Мария.

Не може да бъде. Вчера Мария бе отличена като първата красавица на курса в университета: беше весела, дръзка, отлична ученичка по всички предмети, тя беше лидер на студентски партита и първа в състезания по биатлон с куп сертификати и медали.

Какво стана с това слабо и жизнерадостно момиче, след което много момчета припадаха? Кога успя да се превърне в „мърмореща лелка“?

Всичко е много просто: Тя толкова искаше да угоди на любимия си, че посвети цялото си време само на него: тя готви обеди, вечери, закуски, переше, гладеше ризите му и купуваше най-скъпите костюми, а по това време носеше старите си рокли. И аз си мислех, че постъпвам правилно, че той ще оцени и благодари. И когато децата се появиха в семейството - Сашо и Милица - Мария не спести нито време, нито пари за тях.

Така през цялото време, грижейки се за съпруга и децата си, за старите му родители, болната му майка, първите 10 години от брачния живот прелетяха, превръщайки вчерашното момиче-студентка в абсурдна леля.

Тя не живееше за себе си, не заради собствените си интереси, напълно се отдаде на семейството и забрави кога за последно е посщавала козметичен салон. И когато един ден, случайно, „лелята“ видя непозната жена до съпруга си, погледът й се съсредоточи върху съпруга й и върху шикозната рокля на тази дама. Сякаш Мария би искала да има същата рокля, за да не изглежда като „бедна роднина“ до съпруга си.

И тогава нашата Мара се хвана: О, и с кого тази разкошна дама върви ръка за ръка? И беше онемяла, когато позна мъжа си. Не, тя не подреди нещата точно на улицата, а побърза в салона за красота и в магазина за рокли, така че точно същата като тази на нейната съперничка.

В салона си направи абсолютно същата прическа като тази на непознатата, а в Модната къща избра точно същата рокля по размер като тази на тази, с която улови съпруга си. Дори взе чанта, същата като на „онова“. И когато съпругът ѝ се върна у дома от работа, тя започна да го чака на входа, обръщайки му гръб. Каква беше реакцията на Николай на видяното - Невъзможно е да се предаде! Той се приближи и възкликна: Силвия, какво правиш тук? И замръзна с отворена уста, когато собствената му жена се обърна към него.

Тъпа сцена, както в „Главният инспектор“ на Гогол. И тогава имаше дълги обяснения, взаимни извинения. След този инцидент мъжът никога не видя "леля си" в къщата си. Той отново видя пред себе си бившата ученичка, отличничка, спортистка - макар и малко пълничка - но тя беше родила две деца. И за да се освободи малко от домакинските дела, за децата беше наета бавачка, докато Мария беше ангажирана във фитнес клуб.

 А след работа тя и съпругът й се скитали из стария парк и си спомняли първите си срещи. 

Дай твоята оценка:
1 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft