Защо мъжете заспиват, веднага след секс?

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Секс
Защо мъжете заспиват, веднага след секс?
2416
Защо мъжете заспиват, веднага след секс?

Колкото и да ви дразни ужасяващият навик на партньора ви, който веднага след правенето на любов се обръща на другата страна и заспива, знайте, че не го прави нарочно. Науката го доказа.

Мъжкият мозък е генетично програмиран, веднага след свършената работа да изключи тялото и да го изпрати на заслужена почивка. След заряда на сексуалните хормони , започват да се отделят хормоните на удоволствието, окситоцин и серотонин.

"Химията на мъжкия организъм се променя след еякулация . Разхлабва веществото пролактин, който оказва силно влияние върху тялото и психиката, така че той се чувства ужасно уморен ", обяснява Дейвид Макензи сексолог в Университета във Ванкувър.

Всички мъже, след оргазъм изпадат в състояние на пулен покой и нищо не е в състояние да ги активизира, дори нова покана за секс .

При жените е различно, те могат да изпитат множество оргазми един след друг, без прекъсване. Затова, не могат да разберат партньорите си, които искат почивка след сексуалния акт.

Ако мъжът иска да удовлетвори своята любима след секс и да останат будни, да си говорят или да се галят, с малко усилия и воля ще бъдат в състояние да го постигнат. Специалистите съветват да се пият кафе или чай, преди да отидат в спалнята, а след секс  да вземат охладена плодова напитка, най-добре от грейпфрут. Също така се препоръчва общ душ с хладка или студена вода веднага след секс .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft