Защо не бива да отговаряте с НЯМА ЗАЩО, когато ви казват БЛАГОДАРЯ: 2 важни причини

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо не бива да отговаряте с НЯМА ЗАЩО, когато ви казват БЛАГОДАРЯ: 2 важни причини
2719
Защо не бива да отговаряте с НЯМА ЗАЩО, когато ви казват БЛАГОДАРЯ: 2 важни причини

Много често, в отговор на благодарност за нещо, хората казват тази конкретна фраза.

Вероятно няма да е възможно да се намери нито един човек, който да не е чувал благодарност, адресирана до него през живота си. Думата „благодаря“ се казва доста често - понякога дори някак рутинно.

Но най-лошият отговор, който можете да дадете, е „няма защо“.

Защо не можете да кажете това и какво трябва да отговорите вместо „няма защо“

Почти всеки е свикнал да казва „няма защо“ - от една страна, това може да се дължи на ниска оценка на собствените ви действия - човек може да не разбира как да отговори освен с „няма защо“, ако направеното е толкова малко и незначително, че дори не си заслужава благодарност. От друга страна, такава фраза често се произнася поради липса на време - „да го отхвърлим“ и продължим напред.

Важно е да разберем, че нищо в живота ни не се случва напразно - и думите също са енергията, която изпращате. Нека да разгледаме по-подробно как да заменим фразата „няма за какво“ и защо е по-добре да спрете да я използвате.

От гледна точка на психологията

Съвременните „мозъчни тръстове“ вярват, че като редовно произнасяте тази фраза, вие понижавате и без това най-вероятно ниското си самочувствие. Не сте в състояние да оцените трезво действията си спрямо човек, така че подсъзнателно вярвате, че наистина няма за какво да ви се благодари - или така или иначе е трябвало да го направите, или изразходваните усилия не си струват дори думата „благодаря“.

Освен това събеседникът може да мисли, че този въпрос не е бил труден за вас, така че той ще започне да моли за помощ по-често. Ако не можете да откажете, ще се окажете в нещо като робство, а ако можете, рискувате да развалите връзката. На ментален план опонентът „чете“ вашата липса на самочувствие и неспособност да оцените времето и енергията си, така че той може преспокойно да „ви се качи на главата“.

От гледна точка на езотериката

От гледна точка на духовните учения, вярата, религията и езотеричните знания, също има причина, поради която не можете да отговаряте „няма за какво“ в отговор на благодарност. Всъщност думата „благодаря“ е съкратена от фразата „Нека Бог те дари с добро (благо)“. Човекът, който я произнася, вярва в Господ, желае доброто на събеседника и иска висшите сили да защитят и двамата участници в делото. Всеки, който използва фразата „няма защо“, сякаш казва на Бог, че не се нуждае нито от помощ, нито от защита, по този начин се отказва от всички ползи от висшите енергии. 

Не е изненадващо, ако след няколко пъти на такава реакция се почувствате празни и уморени - извършвайки определени действия спрямо други хора, вие давате енергия и не получавате нищо в замяна.

Според препоръките както на психолози, така и на хора, занимаващи се с духовни практики, не забравяйте, че вместо с "няма защо" трябва да отговорите с "и аз благодаря" или с "пак заповядай“. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft