Известен водещ с голяма мъка-Коронавирусът уби баща му, майка му, леля му и чичо му

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Известен водещ с голяма мъка-Коронавирусът уби баща му, майка му, леля му и чичо му
2331
Източник: 24chasa.bg
Известен водещ с голяма мъка-Коронавирусът уби баща му, майка му, леля му и чичо му

Габриеле Корси трогна хиляди, пусна страница във вестник с некролози на близките си

Италианският актьор, радио- и телевизионен водещ Габриеле Корси трогна хиляди италианци, след като публикува в инстаграм снимка на страница от вестник с некролозите на родителите и близките си, убити от коронавирус.

“Това беше баща ми. Онзи от малко размазаната снимка в страницата с некролози от вчера - баща ми е.

Спомням си го с черната брада, когато ме учеше да ритам топка в парка под къщи.

Това беше майка ми. Онази елегантна госпожа,
починала сама в болницата,
защото там не можеше да
се влиза. Най-голямата болка

Тя. Сама. Беша майка ми. Правеше ми място в голямото легло, когато имах температура и когато това ми изглеждаше единственото възможно лечение.

Това беше чичо ми. Онзи господин с очилата си отиде сред многото вчера. Беше чичо ми. Същият, който ме водеше да играя с макетчетата на самолети и ме караше да летя, оставайки с крака, стъпили здраво на земята.

Това беше леля ми. Госпожата без снимка. Само дата на раждане и смърт. Беше леля ми. Не можем дори да отидем в къщата ѝ да потърсим нейна снимка. Тя, която на Коледа ми беше подарила първата фотокамера.

Бяха моят баща, моята майка. Бяха моите леля и чичо, родители, роднини на мои приятели. Онези, за които сега не можем да плачем. Онези, с които сега
не можем да се прегърнем,
за да облекчим болката

Онези, които ти не знаеш кои са. Но аз да. Онези, които за някого са “умират само старите”, “да, ама са били стари”, “умират много повече по други причини”. Ако си сред тези, значи всичко това не те е научило на нищо.
Под пубикацията на Габриеле Корси в личния му профил в инстаграм има коментари на много италианци, които също са загубили свои близки заради коронавирус.
Elisadospina пише в инстаграм: “Тази сутрин почина леля. Ще си отиде сама без дори един поздрав, без дори да мога да избера какви цветя да ѝ сложа на гроба, без дори да има служба”.
Elenina_m коментира: “Не пожелавам на никого, на НИКОГО да изживее подобна ситуация. Дядо ми на 89 г. е в болница от две седмици и не можем да получим никаква информация за него. През повечето време не можем дори да го чуем, защото страда и не може да стои на телефона, друг път звъни, но не може да говори. Днес ни се обади и ни каза “аз оттук няма повече да изляза”. А всички ние се надяваме да е силен и да не умре сам...”

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft