Известна наша диригентка почина от коронавирус-Снимка

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Известна наша диригентка почина от коронавирус-Снимка
2241
Известна наша диригентка почина от коронавирус-Снимка

Близките на Офелия Русева, която почина от коронавирус в САЩ, са в шок от нейната кончина. Те я описват като жизнена и пълна с енергия и признават, че до последно са се надявали тя да оцелее.

Офелия Русева е именит музикант, последно е била диригент на дамския хор "Арфа".

Оттам публикуваха сърцераздирателно послание във Фейсбук: "Напусна ни нашата любима Офелия. Само тялом.

Духом винаги ще е с нас. Обичаме те и вечно ще те пазим в сърцата си. Бог да прости светлата ти душа."

„Но тя замина за Америка съвсем в добро здраве и добро настроение с желания да се срещен отново и да продължим в музикалното поприще, но там се разболява от коронавирус, който покоси и така ние я загубихме завинаги“, сподели хористката Светла Йотова.

На лечение в болница в Питсбърг е и синът на починалата диригентка - Людмил Велев. Оттам казаха, че мъжът е в сериозно, но стабилно състояние. Людмил Велев живее в Питстбърг от 2001 година заедно със съпругата си Кармен. 

В момента негови приятели събират средства за погребението на Офелия Велева на една от интернет платформите и са събрани вече 4500 долара. Ето какво пише за българката там: "Ние сме дълбоко натъжени от внезапната загуба на нашата скъпа приятелка Офелия Русева, която почина на 19 март 2020 г., докато гостуваше на семейството си в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ.

Офелия беше любима майка, съпруга, баба и сестра. Родом от София, България. Офелия обичаше музиката и пеенето. Завършила Българската държавна музикална академия, Офелия беше основател и музикален директор на Дамския камерен хор ARFA.  Офелия обичаше да пътува до и да опознава нови места и винаги намираше начин да се свърже с хората, независимо от родния им език. Кончината й е голяма загуба за всички нас, които имахме възможността да я познаем!

Поради пандемията COVID-19 понастоящем няма да се провежда погребална служба. Семейството й обаче се надява да направи помен веднага щом е безопасно всички да се съберат.  Междувременно нека празнуваме живота на Офелия, като споделяме нашите щастливи спомени за тази невероятна дама!"

На страницата коментират американци, които са се срещнали с Офелия Русева, докато тя е била в САЩ:

"Беше удоволствие да имам възможността да се запознаем с нея и дори за кратко време бяхме изумени от нейната личност и любов към живота. Казахме си, че ще се радваме да имаме нейната енергия, когато сме на нейната възраст."

"Все още мога да я видя как пее българска приспивна песен на нашия син Нико! Сърцето ни отива при Людмил, Кармен и Изабела. Обичаме ви!"

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft