Излъга ли доц.Мангъров за ваксинираните жертви на Ковид? Кой казва истината?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Излъга ли доц.Мангъров за ваксинираните жертви на Ковид? Кой казва истината?
3104
Източник: blitz.bg
Излъга ли доц.Мангъров за ваксинираните жертви на Ковид? Кой казва истината?

Нов грандиозен скандал назрява в здравните среди. В основата му е твърдението на доц. Атанас Мангъров , че в Инфекциозна болница , където той е началник на Ковид-отделението, има починали ваксинирани пациенти, както и такива в тежко състояние след направена ваксина.

Ето как отговориха от здравното заведение:

„В Инфекциозна болница няма нито един починал ваксиниран пациент“, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от БиТиВи по повод твърдения на доц. Атанас Мангъров, че такива пациенти е имало.

„От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали“, уточнява проф. Татяна Червенякова , директор на лечебното заведение в София.

Татяна Червенякова

Тя допълва, че няма и нито един ваксиниран пациент, който да е приет за лечение в болницата, както заяви доц. Мангъров преди дни.

Единственият ваксиниран, който е попаднал в COVID отделението е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние.

„В петък, 10 септември, в отделението за коронавирус е имало 37 пациенти, четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние“, обяснява проф. Червенякова.

От своя страна доц. Атанас Мангъров съобщи, че в отделението за коронавирус в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, както и починали такива.

След твърденията на проф.Чернвенякова, последва отговор от доц.Мангъров към ръководството на Инфекциозна болница. Според инфекциониста последният починал пациент на Инфекциозна болница, който е бил и ваксиниран, е починал в реанимацията на болница „Токуда“ преди три дни.

„Проф. Червенякова много добре знае, защото за голямо съжаление човекът, когото и двамата познавахме, беше съпруг на нейна близка сътрудничка“, твърди Мангъров пред Би Ти Ви.

Той посочва още, че Инфекциозна болница е разполагала преди с реанимация, но вече няма такова отделение. „Заслугата е до голяма степен на Червенякова“, казва Мангъров. 

Според него друг пациент, ваксиниран с две дози срещу COVID-19, е лежал повече от 20 дни на кислород, но е бил изписан в началото на седмицата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft