Кестените са един от най-вкусните дарове на есента. Ароматът им, когато подминете количката на уличните продавачи, буквално ви връща назад и ви приканва да си купите малко от вкусното лакомство.
Печени кестени на тиган
Продукти:
- 500 г кестени
- 0,5 чаши вода x2
- 1 чаена лъжичка масло, на вкус
- 1/2 чаена лъжичка сол или на вкус
Приготвяне:
Направете разрези по кестените. Най-лесният и безопасен начин да направите това е с ножица. Можете също да използвате нож или скалпел (2 мм), за да пробиете външната, твърда обвивка.
Снимка: YouTube
Измийте ги и ги накиснете във вода за половин час. Загрейте тигана, след което използвайте решетъчна лъжица, за да загребете кестените и да ги пуснете в тигана.
Снимка: YouTube
Налейте половин чаша вода, покрийте и ги оставете да се варят 10 минути на среден огън. След 5 минути налейте още половин чаша вода, покрийте и продължете да готвите.
Когато водата се изпари напълно, добавете чаена лъжичка масло и ги запържете за кратко. След това ги посолете и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Изсипете ги в кърпа, увийте ги и ги оставете да се охладят.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!