Истинска любов вместо лекарства

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Истинска любов вместо лекарства
6693
Истинска любов вместо лекарства

 


 

Истинската, страстна любов, действа болкоуспокояващо, откриха американски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Наоми Айзенбъргър от Калифорнийския университет изследвала 17 жени, които реагирали по-безчувствено на убождания, когато съзерцавали снимки на човека, когото силно обичат.

И обратно - чувството им на дискомфорт растяло, когато разглеждали фотоси на непознати, на паяци и на други неприятни гледки. Откритието на Айзенбъргър ще позволи да се разкрият механизмите, при които действат емоциите в различните дялове на мозъка и как те да бъдат използвани, за да бъдат преодолени неприятните възприятия.

"Опитите показаха, че когато ви предстои да изпитате някаква болезнена манипулация, по-добре е това да става в присъствието на обичан човек, или най-малкото на негова снимка", каза Наоми Айзенбъргър.

Нейният екип подложил на убождания 17 жени със стабилни партньори в живота, като същевременно били подложени на ядрено-магнитни скенери. По време на експеримента им били показвани разнообразни снимки - от тези на любимия човек, до тези на неутрални предмети или на неприятни животни.

Жените трябвало да дадат оценка на изпитаната болка по двадесетобална скала. Те регистрирали значително по-ниски стойности при вида на любимия. Изследователите установили засилена активност в областта на вентромедиалния префронтален кортекс, който се свързва обикновено с чувството за сигурност. Колкото по-дълга била връзката на изследваните с партньора, толкова по-устойчиви били на болката тестваните дами. Именно този дял на мозъка инхибира болкоуспокояващите съставки, заключават учените.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft