Йорданка Фандъкова стана доброволец-Носи храна и лекарства на възрастни хора-Снимки

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Йорданка Фандъкова стана доброволец-Носи храна и лекарства на възрастни хора-Снимки
624
Източник: 24chasa.bg
Йорданка Фандъкова стана доброволец-Носи храна и лекарства на възрастни хора-Снимки

Кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в в доставянето на храна и лекарства на възрастни хора, които не могат или се страхуват сами да го правят.

"Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват.

Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи! Ние можем да ви помогнем при нужда!", написа във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тази седмица 165 възрастни хора в София са получили до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Доставките се изпълняват от екипи на общината, към които работят и доброволци от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани."От началото на епидемията организираме доставки по домовете за възрастни хора. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до дома. Общината и БЧК разполагаме с по 40 човека от нашите доброволни формирования, които също се включват по график. Готов е и първият ни екип от 28 граждани, които се записаха за доброволци. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките, защото работата ни се разширява. Благодаря на всички граждани, които се записват за доброволци", добавя Фандъкова.

Преди дни тя лично се обади на част от гражданите, записали се за доброволци към общината, за да им благодари за проявената съпричастност в кризисната ситуация.
"Благодаря на Венци и Боян от Аварийното звено на общината и на Ани и Джъстин от БЧК, с които днес бяхме заедно на адреси.

И не защото е важно кой какъв е в този момент, а защото е важен пример за солидарността – Джъстин е от Белгия, от три години и половина живее в България, работи за IBM и е доброволец на БЧК. Да си помагаме и ще се справим!", уверена е Фандъкова.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft